Pengarna var slut

avStaffan Dickson

NYHETER

Tog regelbundet ut pengar från sitt sparkapital

Foto: Foto: PRIVAT
SAKNAS Jenny Persson, 30, är spårlöst borta. Fallet förbryllar polisen som har sökt intensivt efter Jenny i tio dagar – utan att hitta några ledtrådar kring hennes försvinnande. Sista vittnesuppgifterna är från grannar som har varit i kontakt med Jenny i slutet av juli.

Jenny Persson försörjde ensam både sig själv och sin sambo.

Till honom sa hon att hon jobbade på sjukhuset – men i själva verket var hon arbetslös.

Vid tidpunkten för hennes försvinnande var pengarna slut.

Jenny Persson, som har varit försvunnen sedan den 1 augusti, levde ett tillbakadraget liv tillsammans med sin sambo.

Till honom och sin familj sa hon att hon arbetade på sjukhuset i Malmö. Men i själva verket var hon arbetslös – och undan för undan sinade hennes besparingar.

Pengarna var slut vid tidpunkten för hennes försvinnande.

Försörjde hushållet ensam

Tidningen Sydsvenskan har gjort en genomgång av Jenny Perssons ekonomi som visar att hon det senaste året regelbundet har tagit ut pengar från sitt sparkapital. Pengar som hon hade sparat för att kunna försörja både sig och sin sambo, trots att hon saknade arbete.

– Jag har ingen aning om varför hon har betett sig så här. Hon har alltid skött skolan och haft ordning på ekonomin, har hennes bror tidigare sagt till Aftonbladet.

Internationellt efterlyst

Jenny Persson är nu internationellt efterlyst.

I går kopplades en åklagare in i sökandet efter Jenny Persson, trots att det inte finns någon misstänkt. Detta för att underlätta polisens kontakter med utlandet.