En död efter postbilsolycka

Foto: En allvarlig bilolycka inträffade i närheten av Nyköping på fredagsförmiddagen. Fyra personer skadades allvarligt.
NYHETER

En kvinna har avlidit efter postbilsolyckan utanför Nyköping i går.

Ytterligare en passagerare svävar mellan liv och död sedan deras bil demolerats fullständigt.

– Baksätet var helt borta, säger insatschef Benny Svensson.

De fyra kvinnorna stod längst bak i en bilkö som bildats vid ett vägarbete på väg 52 vid Vrena, strax utanför Nyköping, när postbilen körde in i dem.

– Chauffören har med stor sannolikhet fått solen rakt i ögonen och inte sett att det är stopp. Sedan har han dammat rakt in i dem, säger Benny Svensson, insatsledare vid Sörmlandskustens räddningstjänst.

Deras Toyota kastades över till andra vägbanan och demolerades totalt.

En avled

Olyckan inträffade i går förmiddag. De fyra kvinnorna är alla mellan 33-34 år och de ådrog sig framförallt skallskador. I dag avled en av dem på Nyköpings lasarett. En annan av passagerarna vårdas på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

– Hennes skador är fortfarande allvarliga och livshotande, säger Christer Classon på sjukhusets pressavdelning. Chauffören i postbilen chockades svårt och fördes även han till sjukhus.

”Alltid ett brott”

Polisen har inlett en utredning men Lennart Ahlin på Sörmlandspolisens länskommunikationscentral kunde inte i dag svara på om chauffören delgivits någon brottsmisstanke. Men han menar att han förmodligen kommer utredas för vållande till annans död.

– Det är alltid ett brott att köra in i någon bakifrån. Gör du det så har du inte iakttagit tillräckligt avstånd, säger Lennart Ahlin.