Använde Facebook för att stjäla nakenbilder

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-16

George Bronk, 23, letade information om kvinnor på Facebook.

Sedan hackade han deras mejlkonton och stal nakenbilder – för att det var "roligt".

Nu riskerar Bronk sex års fängelse.

George Bronk.

23-åringen från Kalifornien tog över mejlkonton från minst 46 kvinnor. Han genomsökte systematiskt deras skickade mejl i jakt på nakenbilder. Sedan skickade han sina fynd till kvinnornas kontakter och vänner.

Nu åttalas George Bronk för bland annat dataintrång och barnpornografibrott, då minst en av kvinnorna var omyndig. Åklagaren har yrkat på sex års fängelse.

Återställde lösenordet

Enligt åtalet har Bronk letat upp kvinnor som skrivit sina e-postadresser på Facebook. Sedan har han genomsökt deras Facebook-profiler för att hitta personlig information om kvinnorna, och med hjälp av den informationen kunnat besvara e-postleverantörernas "säkerhetsfrågor" och återställa kvinnornas lösenord.

22-åriga Danielle från Parkland i nordvästra USA är ett av George Bronks offer. En av hennes vänner som gjorde Danielle uppmärksam på att bilder på henne spreds på Facebook – nakenbilder som Danielle skickat till sin före detta make.

– Jag har 1 500 Facebook-vänner, så de kunde alla se mina bilder, säger Danielle till nyhetsbyrån AP.

Utpressade kvinna

Hon använde en annan e-postadress för att kontakta George Bronk. På Danielles fråga om varför han spred bilderna svarade Bronk:

"För att det är roligt".

Han använde även bilderna för att utpressa en av kvinnorna – för att få henne att skicka grövre bilder på sig själv.

George Bronk har erkänt de brott han är åtalad för. Det är ännu inte känt hur långt hans fängelsestraff kommer att bli. Redan nu står dock klart att George Bronk kommer att åläggas de restriktioner för sexförbrytare som USA:s delstater har lagstiftat om.

ANNONS