47-åring anhållen för mord på sonen

NYHETER

18-åringen hittades död i bil - pappan greps vid havet

1 av 6

GLUMSLÖV. En 47-årig man är anhållen misstänkt för att ha mördat sin 18-årige son.

18-åringen hittades död i en bil på onsdagskvällen och några timmar efter greps fadern.

Anhöriga är chockade och berättar att fadern var kontrollerande.

– Vi fick sällan träffa pojken. Det var som om pappan ville styra honom och rå om honom själv, säger en anhörig.

Halv sex på onsdagskvällen fick räddningstjänsten ett larm om en livlös person i en bil på en parkeringsplats söder om Glumslöv utanför Landskrona. När polisen kom fram till platsen fattade man misstanke om att en ytterligare person hade befunnit sig i bilen. Varpå en hundpatrull började söka av området. Spåren ledde mot havet några kilometer bort.

”Han var tunt klädd”

Andreas Önnerby, 42, var ute och gick med sin hund när han blev vittne till gripandet.

– Polisen grep honom utanför en sommarstuga. De ledde ned honom till stranden och satte honom på marken. Mannen gjorde inte motstånd. Han var hopsjunken och såg medtagen ut och jag reagerade på att han var tunt klädd, säger Andreas Önnerby.

Andreas Önnerby bor ett par hundra meter från platsen där 47-åringen hittades. Han berättar att anhöriga letade efter mannen innan polisen kom. De knackade på hos några grannar och hade fått låna en ficklampa.

Mamman till 18-åringen dog för en tid sedan. Pojken tog förlusten hårt.

– Han mådde jättedåligt och klarade inte av att gå till skolan. I tisdags skulle hans pappa köra honom till sjukhuset eftersom han mådde psykiskt dåligt. Men jag vet inte om han gjorde det, säger en anhörig.

”Pappan ville styra honom”

47-åringen och pojkens mamma hade separerat sedan en längre tid. Sonen bodde hos pappan.

– Pojken fick inte vara självständig. Det var som om pappan ville styra honom. Men sedan han hade fyllt 18 år hade pappan mindre att säga till om, säger släktingen.

Grannarna beskriver far och son som trevliga och lugna.

– De höll sig mycket för sig själva men verkade ha det bra ihop. Det är så hemskt att pojken är död och verkligen fruktansvärt om det är pappan som har gjort det, säger en granne.

Polisen spärrade av området kring bilen efter att man funnit den döda 18-åringen. Man skickade även flera patruller till 47-åringens bostad. De pratade med boende i huset och genomsökte även mannens hem.

– Det var fem poliser här och en låssmed. Polisen patrullerade utanför huset ett par timmar, säger en granne.

Anhållen för mord

47-åringen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Polisen var under torsdagen mycket förtegen om fallet och ville inte lämna några uppgifter om varför de misstänker att 47-åringen har dödat pojken.

– Jag kan inte gå in på det. Åklagaren vill att vi väntar, säger Kenth Persson, kriminalkommissarie vid polisen i Helsingborg.

47-åringen har förhörts under torsdagskvällen men polisen vill inte gå in på hur mannen ställer sig till anklagelserna. Enligt Kenth Persson hålls häktningsförhandling under fredagen.

Aftonbladet har förgäves sökt 47-åringens försvarare.