Go'a och glada - men behåller klappen själv

avPär Karlsson

Publicerad:
En ny undersökning visar att en fjärdedel av göteborgarna behållit julklappar som de tänkt ge bort till någon annan.

Go'a och glada.

Och mest snikna under julen.

En ny undersökning visar att en fjärdedel av göteborgarna behållit julklappar som de tänkt ge bort till någon annan.

Under julaftonskvällen prasslas det hejvilt med paket runt om i landet. Vissa är nöjda med vad de får, andra inte. Men den missnöjde kan nu ha fått sin förklaring. Det visar sig att att alla presenter inte når fram till den person som var tänkt att få den från början. Och värst är det i Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten.

Behåller presenten för sig själv

En undersökning från YouGov, som gjorts på uppdrag av Tradera, visar att 25 procent av invånarna i den västsvenska staden någon gång behållit julklappar som varit tänkta att ges bort till någon annan, vilket är mer än rikssnittet på 22 procent. Göteborgarna har förvisso en givmild sida också, de lägger i snitt 3 160 kronor på julklappar, vilket är en hundralapp över snittet i Sverige.

Spenderar mer

I år kommer göteborgaren i snitt att lägga 3 610 kronor på totalt tretton julklappar, visar undersökningen. Det är ungefär en hundralapp mer än snittsvensken. Men många paket hamnar alltså inte i tomtens eller under granen, utan stannar hos köparen. Undersökningen genomfördes i oktober och november, 1 507 personer intervjuades.

Publicerad: