Rum med frukost – och sexleksaker

NYHETER

Venusgården uppmanar gäster till "ohämmad sinnesnjutning"

1 av 3 | Foto: akarna Ylva Franzén, 64, och Åke Fridell, 71, driver Venusgården tillsammans. De drömmer om att expandera.

Mitt ute på den skånska slätten ligger Venusgården.

Hit kommer trötta småbarnsföräldrar, par som börjar tappa glöden i förhållandet och äventyrslystna som vill prova på något nytt. För att ha sex.

– Här ute stör vi ingen. Vi kan sprida vårt kärleksbudskap utan att reta någon, de som inte gillar det kan enkelt undvika oss, säger Ylva Franzén, 64.

Ylva är erotikpedagog, främst känd för sina orgasmkurser för kvinnor och parterapi. Sedan ett par år tillbaka driver hon tillsammans med maken Åke Fridell, 71, Venusgården utanför Skurup. Det ser ut som och funkar som ett vanligt bed & breakfast – tills man kommer in i gästrummen.

– Här kan man hänga upp gungan, säger Åke och pekar på fyra krokar i Venusrummets tak.

Han demonstrerar hur man använder sexgungan, och förklarar:

– Man får en oerhörd lätthet i gungan, det är nästan som att vara tyngdlös. Redan furstarna i de indiska palatsen hade såna här på medeltiden, så det är inget nytt påfund.

Erbjuda ett alternativ

Vi är omgivna av österländsk erotisk konst, slöjor, rökelse, stearinljus och en uppsjö av sexleksaker. Här kan man släppa loss rejält, det är själva syftet.

– Vi vill uppmana till ohämmad sinnesnjutning i detta kalla, puritanska land, säger Ylva.

Just nu finns tre rum till förfogande på Venusgården – Taorummet, Venusrummet och Kama Sutrarummet. Men Åke och Ylva har planer på att expandera.

– Vi vill ha fler rum och det finns ju utrymme. Ett erotiskt spa där stallet är nu är en dröm, säger Ylva.

Tillsvidare får gästerna njuta av de tre rum som finns och den marockanskinspirerade trädgården.

– Det behövs såna här ställen, där man inte behöver skämmas. Vi vill inte pracka på folk någonting, bara erbjuda ett alternativ, säger Ylva.