Ungdomsledare dömd till fängelse

NYHETER

Utnyttjade ung flicka sexuellt

En ungdomsledare i 40-årsåldern från Västerås dömdes i dag till tio månaders fängelse för sexuellt utnyttjande av underårig.

Mannen ska vid minst fem tillfällen ha utnyttjat en flicka som vid tillfället var 13 år gammal.

Händelserna inträffade sommaren 2002 då flickan var 13 år.

Mannen var ledare för både flickan och hennes äldre syster. Den 13-åriga flickan spenderade en hel del tid hemma hos mannen och hans hustru, där hon i huvudsak umgicks med mannens fru.

Flickan har i förhör sagt att hon blivit förälskad i mannen, vilket han ska ha utnyttjat. Den första sexuella kontakten skedde i mannens hem, men de båda hade även sex i flickans hem. Totalt ska de ha träffats under cirka en månad.

Upptäckte i dagboken

Föräldrarna till flickan tyckte att hon förändrades under sommaren. Och när de läste flickans dagbok fick de klart för sig vad som hänt mellan deras dotter och ungdomsledaren. De lät flickan träffa läkare, som konstaterade att dottern inte tagit någon allvarlig skada av det inträffade. Därför valde familjen att inte polisanmäla saken direkt.

Tingsrätten har tagit hänsyn till att lång tid förflutit sedan händelserna inträffade och därför har mannens straff begränsats till tio månaders fängelse. Ungdomsledaren ska även betala 105 000 kronor i skadestånd till flickan.