Första soloresan

Foto: ”Turnén är slutklämmen på alltihop”, säger Linda Sundblad som efter sin solo-debut ”Oh My God” nominerades till ”Årets kvinnliga artist” i både både P3 Guld och Rockbjörnen.
NYHETER

Giget på Trädgår’n i morgon är Linda Sundblads första som soloartist. Nervös? Inte alls.

– Jag har blivit vuxen och lärt mig att jag inte kan pleasa alla, säger hon.

Om man räknar bort några akustiska gig och framträdanden på kompisarnas bröllop har ingen sett den nu 25-åriga Linda Sundblad live sedan Lambretta splittrades 2005.

– Jag gör min grej helt enkelt. Sedan kan det se coolt ut eller inte. Det är inte så viktigt. Men jag är extremt noga med att det ska låta bra.

Med sig på turnén har Linda Sundblad musiker som brukar backa upp bland andra Robyn och Kaah.

– Jag har plockat ihop exakt det band jag vill ha. De är goda vänner sedan år tillbaka och framförallt väldigt rutinerade musiker, säger hon och garanterar att det kommer svänga om både nytt och gammalt.

– Jag har inga problem med att bjuda på min historia. Och så blir det en cover. Den är hemlig, men jäkligt skön.

Flera recensenter har jämfört hennes solodebut med den unga Madonna, och det namnet är också det första som dyker upp i Lindas huvud när hon får frågan vem hon helst skulle vilja vara förband åt.

– Fast det skulle inte gå. Det blir för likt, även om tycker att jag sjunger bättre än henne. Hellre en akt som Morrissey som har en helt annan publik. Nej, förresten?… Björk!

Vad gör Linda...

Se Linda uppträda

Louise Jacobson (.se)