Clintons boksignering lockade hundratals

Foto: I kön utanför Kungsportsavenyn väntade ett hundratal för att få ett signerat exemplar av USA:s förre presidents nya bok ”Att ge”.
NYHETER

Fyra och en halv timma i kö, sedan gick allt väldigt snabbt.

– Han signerade, swosh, sen skakade vi hand. Det var över på tre–fem sekunder, säger Tommy Landin, först i kön till Bill Clintons boksignering.

Foto: Tommy Landin var en av dem som fick sin bok signerad av Clinton: ”Det var spännande. Det är viktigt att han kommer. Jag ska berätta det här för alla jag känner och på så vis sprids hans idéer.”

Ryktet säger att Bill Clinton alltid kommer sent.

I går, när han besökte Wettergrens bokhandel på Avenyn för att signera sin bok ”Att ge – hur var och en av oss kan förändra världen”, var inget undantag.

Göteborgskt jubel

En halvtimme efter utsatt tid rullade bilkaravanen in förbi avspärrningarna. Medan nyfikna göteborgare jublade tog den vithårige expresidenten tre snabba steg in genom bokhandelns bakdörr.

Samtidigt hade kön längs Avenyn växt sig flera hundra meter lång och svängt runt hörnet på Kristinelundsgatan.

– Jag har suttit här sen klockan två. Jag följer Bill Clintons arbete med intresse, men jag gillar Hillary mest. Om jag får chansen vill jag hälsa till henne, säger pensionären Meg Klintberg från Bergsjön.

”Fortfarande lite skakig”

Säkerheten vid besöket var omfattande. Alla som stod i kön fick hänga av sig stora jackor, väskor, påsar och paraplyer i en provisorisk tält-garderob. Av säkerhetsskäl var också kameror och mobiler förbjudna, inte ens en egen penna fick man ta med sig in.

När Clinton ställt sig till rätta släpptes kön in, en person åt gången.

De första är ute på bara några sekunder. Snabbt växer kön till garderoben.

Tommy Landin står kvar i myllret, håller hårt i sin vita bok.

– Jag får stå här och smälta allt en stund. Jag är nog fortfarande lite skakig.

Sa han något?

– Det tror jag inte, men jag sa ”God bless you, mister president”.