Skapa en egen ”walk-in-closet”

Så fick musikalstjärnan sin drömgarderob

Nu vill alla göra som musikalstjärnan Malena Laszlo – bygga

en egen walk-in-closet.

Avundsjuk? Aftonbladet visar hur du skapar budgetvarianten.

Musikalartisten Malena Laszlo hade länge drömt om en stor klädkammare.

Av en slump mötte hon inredaren Jimmy från ”Äntligen hemma” ute på stan.

Så kom det sig att ena halvan av hennes sovrum förvandlades till en rymlig walk-in-closet.

Hon älskar kläder och skor och kallar dem sina små konstverk. Men så jobbar hon ju också i en bransch där det yttre har stor betydelse.

Sångerskan och musikalartisten Malena Laszlo, 36, har spelat huvudroller i uppsättningar som Cabaret på Dramaten och Grease på Göta Lejon i Stockholm och synts i bland annat ”Så ska det låta” på tv. I november spelar hon Anita i West Side Story på Chinateatern.

Gillar bohème chic

Hennes nuvarande tvårumslägenhet i Stockholms innerstad flyttade hon in i för ett år sedan. Den är i vacker sekelskiftesstil med högt i tak, trägolv och spegeldörrar. Och så där charmigt sliten à la bohème chic.

– Jag gillar när det inte är så iordninggjort, när man kan se rör och ledningar. Jag är halvspanjorska och det är så det ser ut i Spanien.

I samband med flytten rensade hon ut rejält bland prylarna och sparade bara sådant som hon verkligen tyckte om. Mycket arvegods – en hel del kläder. De fick samsas bäst det gick i de vita, trånga 50–talsgarderoberna som täckte ena väggen i sovrummet. Fanns det verkligen inget smartare sätt att skapa mer utrymme? Malena kollade i inredningstidningar och drömde ljuva drömmar om en alldeles egen walk-in-closet.

Någon däruppe hörsammade hennes önskan – och skickade Jimmy Schönning, inredare i programmet ”Äntligen hemma”, i hennes väg.

– Av en slump stötte jag ihop med Jimmy, som varit musikalartist, på stan och nämnde att jag ville ha en walk-in-closet. Han tyckte att det lät intressant och det dröjde inte länge förrän det blev bestämt att min lägenhet skulle vara med i programmet.

Eftersom Malenas sovrum var så stort och rymligt kom de fram till att den nya jättegarderoben skulle byggas där.

”Skönt att få plats”

– Jag trodde att det skulle bli bra – och det blev det. Kul att det blev som en egen del i rummet och skönt att äntligen få plats för alla mina scenkläder.

Det var många som hörde av sig till Malena efter programmet, inte minst artistkollegor.

– Alla ville plötsligt ha en egen walk-in-closet!

Inte nog med att Malena fick sina drömmars garderob. I samband med inspelningen träffade hon också mannen i sitt liv. Snickaren Björn Christiensson glömde sin halsduk i hennes lägenhet. I stället för att ringa produktionsbolaget kontaktade Malena Björn direkt – och bjöd in honom till en konsert som hon skulle uppträda på.

I dag är de oskiljaktiga.

– Han säger att han inte gick ifrån halsduken med flit, men det tror jag vad jag vill om, ha ha ha.

Bäst med Malenas ”walk-in-closet”

Snickarens tips: Så fixar du kammaren

Läs mer:

Nneka Amu

Publisert:

Ämnen i artikeln