DNA avslöjade våldtäktsman

NYHETER

Den 22-årige mannen misstänktes för att upprepade gånger ha misshandlat sin sambo. Han var också misstänkt för stöld. Och under den utredningen visade det sig att hans DNA matchade spåren efter en överfallsvåldtäkt.

På torsdagen åtalades 22-åringen vid Malmö tingsrätt misstänkt för våldtäkt och grov kvinnofridskränkning.

Överfallsvåldtäkten skedde i ett varuintag till en affär i Rostorpsområdet i norra Malmö i augusti förra året. Förövaren drog med våld in sitt 43-åriga kvinnliga offer i varuintaget och tvingade henne till oralsex. Till slut lyckades den våldtagna slå sig lös varpå gärningsmannen försvann.

Spottade och förnedrade henne

Övergreppen mot sambon skedde enligt vice chefsåklagare Jenny Lindell nästan ett halvår senare, från januari till juni i år. Under den tiden misshandlade mannen sin fästmö varje vecka genom att slå henne, bita henne och dra henne i håret. Ofta spottade han på henne och förnedrade henne.

Stöldutredningen, som gällde tillgrepp av några småsaker under en privat fest i en villa i Malmö, lades så småningom ned. Men polisen hade då redan rutinmässigt säkrat DNA-prov på 22-åringen. När detta kördes i ett DNA-register fann man sambandet med våldtäkten.

TT