Michael Cohen dömd till fängelse

Donald Trumps förra advokat Michael Cohen har dömts till tre års fängelse för flera brott. Bland annat för att ha betalat porrstjärnan Stormy Daniels för att hålla tyst om att hon haft sex med presidenten.

– Jag tar fullt ansvar för varje brott som jag erkänt mig skyldig till, säger Michael Cohen.

Michael Cohen, Donald Trumps tidigare advokat, dömdes på onsdagen till tre års fängelse, rapporterar amerikanska medier.

Michael Cohen har tidigare berättat att han betalat playboykvinnan Karen McDougal och porrstjärnan Stormy Daniels, som egentligen heter Stephanie Clifford, för att hålla tyst om att de haft sex med president Donald Trump. Anledningen var att undvika en sexskandal inför presidentvalet 2016.

– Jag tar fullt ansvar för varje brott som jag erkänt mig skyldig till: Såväl de personliga som de som involverar USA:s president, sa Michael Cohens i rätten, enligt CNN.

”Tar fullt ansvar”

I augusti erkände Michael Cohen att han brutit mot lagen om kampanjfinansiering då han betalade Stormy Daniels. Cohen dömdes även för att ha ljugit för kongressen gällande planerna på att bygga ett Trump Tower i Ryssland och för flera skattebrott.

– Vartenda ett av brotten är en allvarlig överträdelse mot USA. Cohen har erkänt sig skyldig till ett smörgåsbord av bedrägliga handlingar, säger domaren William Pauley, enligt CNN.

Michael Cohen gick med på att samarbeta med den specielle ryssutredaren Robert Mueller i förhoppning att få sitt straff sänkt.

Något som fått hans före detta nära vän och arbetsgivare, president Donald Trump, att rasa på Twitter. Trump hävdade att Cohen borde få ett ”långt fängelsestraff” och ”avtjäna ett fullt straff”.

Brotten ansågs dock som så pass grova att han dömdes till tre års fängelse – ett år mindre vad åklagarsidan yrkat på.

Cohen ska börja avtjäna sitt straff i mars nästa år, skriver The Guardian.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN