Polisen avslutar stora sökinsatsen efter Nathalie

21-åriga Nathalie skulle ta tåget till sin bror i Malmö men kom aldrig fram. I flera dagar har polis, hemvärnet och privatpersoner sökt efter henne utan resultat. Nu avslutar polisen den stora sökinsatsen efter Nathalie.

– Vi kommer att fortsätta genomföra punktinsatser efter nya tips och vi är fortsatt intresserade av information, säger Nils Rydberg, lokalpolisområdeschef.

Nathalie försvann i lördagskväll i Eksjötrakten. Polisen har kartlagt hennes sista timmar innan hon försvann och konstaterat att hon reste mellan Nässjö och Eksjö där spåren efter henne slutar.

Polis, försvarsmakten, Missing people, Hemvärnet, Sjöräddningssällskapet och frivilliga har deltagit i sökandet efter Nathalie.

– 27 kvadratkilometer har undersökts, säger Nils Rydberg, tillförordnad chef i lokalpolisområde Höglandet under en pressträff på torsdagen.

Kan hålla sig undan på egen hand

Misstankarna om att hon har utsatts för något brott har försvagats under polisutredningens gång och på pressträffen meddelade polisen att de avslutar den stora sökinsatsen efter Nathalie.

– Vi har fram tills nu letat efter en person som vi tror är nödställd men tiden talar emot att hon fortfarande befinner sig i ett sådant läge. Antingen har något hänt henne eller så finns hon inte i vårt sökningsområde och håller sig undan på egen hand, säger Peter Brinkhammar, utredningsledare i förundersökningen.

Vädjar efter tips

Polisen har begränsat det stora sökområdet efter de elektroniska spår som Nathalie lämnat efter sig. Även om den stora sökinsatsen avvecklas så kommer polisen att fortsätta genomföra punktinsatser om de får in nya tips.

– Vi är fortsatt intresserade av information, säger Nils Rydberg.

Misstankarna om brott har inte stärkts sedan i lördags men polisen har fortsatt en öppen brottsutredning igång, vilket ger dem ökade befogenheter att inleda utredningsåtgärder.

– Jag leder fortfarande utredningen vidare. Vi är inte färdiga för vår del men den livräddande insatsen är över, säger Peter Brinkhammar.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Publisert:

LÄS VIDARE