Polisen: Samband mellan Malmöexplosioner

Foto: Johan Nilsson/TT
Skador i ett trapphus till ett flerfamiljshus på Västra Söderkulla i Malmö efter en explosion på söndagsmorgonen. Arkivbild.

avTT

NYHETER

Polisen misstänker att det finns ett samband mellan de två explosioner som inträffade i Malmö i söndags. En person skadades vid den första explosionen. Han är även misstänkt.

Explosionerna skedde med cirka 20 minuters mellanrum. Den första klockan 04.30 på söndagsmorgonen. Där skadades en 18-årig man. Han är misstänkt för delaktighet i sprängningen, som skedde i ett bostadshus i Västra Söderkulla.

Ser ett samband

Innanför den dörr där explosionen skedde låg en familj och sov. Nästa explosion inträffade två kilometer därifrån i stadsdelen Kroksbäck. Den detonerade utanför en entrédörr.

– Det är två sprängningar där vi ser ett samband. Det är vår kunskap om de konflikter och kriminella grupperingar vi har i Malmö som gör att vi ser att de här hänger samman, säger Mattias Sigfridsson, tillförordnad biträdande polisområdeschef i Malmö.

Olika gärningsmän

Det är militär sprängdeg som använts. Den skadade mannen är frihetsberövad, men han är ännu inte hörd, på grund av sina skador. Inga personer förutom den misstänkte mannen ska ha skadats. Polisen har inte heller någon ytterligare misstänkt.

– Tiden gör att vi kan säga att det inte är samma gärningsman för de båda sprängningarna, säger Mattias Sigfridsson.