"Jag skulle vara en bättre statsminister än Göran Persson"

NYHETER

Läs hela chattsammandraget med Folkpartiets Lars Leijonborg

Lars Leijonborg säger: Hej alla glada chattare. Jag är redo!

Politiker säger: Skulle du vilja bli statsminister? Och tycker du att Göran persson är en bra statsminister?

Lars Leijonborg säger: Hej Politiker! Jag tror jag skulle bli en bra statsminister. Bättre än Göran Persson, framför allt för att jag står för bättre idéer.

jenny_86 säger: hur många procent tror du att ni kommer att få i valet???

Lars Leijonborg säger: Hej Jenny! Vi siktar på tio procent. Det känns som om vi har goda chanser att gå fraqmåt i valet.

Erker säger: Hej Lars, Har Du haft ett "riktigt" jobb nångång?

Lars Leijonborg säger: Hej Erker! Ja, jag har jobbat som journalist och konsult.

Andreas18 säger: Vilken temperatur tycker du är lagom vid ett utomhusbad?

Lars Leijonborg säger: Det bör helst vara sådär 18-19 grader för att jag ska tycka det är skönt.

Andreas säger: Hej Lars!

Vad kommer ni att göra för att förbättra kriminalvården i sverige

Lars Leijonborg säger: Hej Andreas! En sak som alltid upprör mig är att unga människor som inte är knarkare blir det när de döms till fängelse. Vi måste göra ännu mer för att få narkotikafria anstalter. Sedan måste det göras mycket för att straffet ska kombineras med vård som hjälper till att underlätta återanpassning i samhället.

AgonYKityn säger: Vad tänker ni göra åt bostadssituationen i Stockholm nu samt framåt i tiden?

Lars Leijonborg säger: Hej Agon! En mycket viktig fråga! Det måste byggas fler och billigare bostäder, främst bostadsrätter. Det har blivit alldles för dyrt att bygga i Sverige. Det beror på att konkurrensen är för dålig. Det finns för få aktörer på byggmarknaden och - tyvärr - tydliga kartelltendenser. Jag hoppas på fler utländska byggare.

ann-louise säger: Har du något smeknamn????

Lars Leijonborg säger: De flesta säger "Lasse".

Kader säger: Jag är Kurd och bor i Sverig, varför skulle jag rösta på ert parti?

Lars Leijonborg säger: Hej Kader! Det beror på förstås på vilka åsikter du har. Du är kanske inte liberal. Men tror du på tolerans, en human flyktingpolitik, mycket större i nsatser för intergration och en stor satsning på bättre skolor ska du rösta på folkpartiet. Jag känner åtskilliga kurder som röstar på folkpartiet. Jag hoppas få besöka det "fria" Kurdistan i norra Irak.

NationalDemokrat säger: Positivt respektive negativt med Dagens flykting politik?

Lars Leijonborg säger: Det positiva är att Sverige trots allt tar emot en del flyktingar och att Sverige till exempel på toppmötet i Sevilla stod upp för humaniteten. Det negativa är att den är för hård. Till exempel att barn som kommer att bli blinda i brist på vård kastas ut.

Peter säger: Kommentarer om dagens skola? Tycker Du att den är bra?

Lars Leijonborg säger: Hej Peter! Det finns naturligtvis bra skolor och många lärare och elever gör jätteinsayser. Men alldeles för många skolor har stora problem: skolk och stök, sjunkande resultat, lärare som hoppar av och - sist men inte minst - många elever som hoppar av. Så det är viktigt att vi lägger om skolpolitiken.

jIMMY d säger: Vad har du för bil ?

Lars Leijonborg säger: Hej Jimmy! Jag har en BMW 520.

CJ säger: Varför ska man främst bygga bostadsrätter istället för hyresrätter? Hyresrätter underlättar för folk att flytta till ställen där det finns jobb.

Lars Leijonborg säger: Hej CJ! Tack för den frågan! Jag ser att jag skrev fel i svaret till Agon. Jag menade förstås att det främst behövs fler hyresrätter, precis av de skäl du skriver. Folk tjattrar så mycket runt omkring så jag var okoncentrerad.

Rutger säger: Saknar du Carl Bildt som partiledare för moderaterna?

Lars Leijonborg säger: Hej Rutger! Jag känner Carl Bildt och gillar honom. Jag träffade honom härom dagen. Men det är inte min sak att ha åsikter om vem moderaterna väljer som partiledare. Jag har ett bra samarbete med Bo Lundgren också, även om vi tycker olika i en del frågor.

Joje! säger: Är du kristen?

Lars Leijonborg säger: Hej Joje! Ja,

louise säger: Hejsan! Jag tycker att vi svenska studenter får alldeles för lite i bidrag och lån. De fnuttiga kronor man får ska räcka till mat, hyra och framförallt böcker. Sen behöver ju även vi kläder och kunna roa oss. Vad säger du om vår situation?

Lars Leijonborg säger: Louise! Jag vet att många studenter har det kärvt, även om det varierar en del. De som bor kvar hemma har ofta pengar så det räcker, men för den som har dyr hyra är det knappt. Vi vill öka bidragsdelen och slopa fribeloppsgränsen. Och bygga fler studentbostäder.

Oskar säger: Hej Lars, vilket är ditt favoritdjur?

Lars Leijonborg säger: Hej Oskar! Kanske borde jag svara lejon, men det får bli hund. Jag såg "Lassie" när jag var liten så jag säger collie.

david säger: tror du att vi inom snar framtid kan få en bra landsekonomi, och bli av med våra skulder?

Lars Leijonborg säger: Hej David! Det ska vi ha ett seminarium om här i Visby imorgon klockan tio. Det beror på om vi får en bättre politik, framför allt en politik som främjar företagande. Då blir det fart på jobb och tillväxt.

hejhopp säger: Jag är inte insatt i politik alls.. första året jag ska rösta.. några tipps?

Lars Leijonborg säger: Hejhopp hejhopp! Först ska du fundera på vad du egentligen tycker. Om du till exempel tycker att det är naturligt att män alltid har hägre lön än kvinnor ska du inte rösta på folkpartiet. Men vill du ha en bättre skola, mer internationell solidaritet och tror att det är bra med fler företag - då ska du rösta på oss. Och med det fina svaret tackar jag för mig för den här gången.