Malmöpolisen utreder ännu en gruppvåldtäkt

avTT

Foto: Stina Stjernkvist/TT
Polisen har fått in en anmälan om våldtäkt. Arkivbild.

Ännu en anmäld gruppvåldtäkt utreds av Malmöpolisen. Men det finns enligt polisen ingen koppling till andra misstänkta våldtäktsärenden i Malmö.

– Målsägare är en kvinna som är över 18 år och har beskrivit att det ska röra sig om fler än två gärningspersoner, säger Nils Norling, pressinformatör vid Malmöpolisen.

Våldtäkten ska ha skett natten mellan fredag och lördag. För kvinnan rör det sig om okända gärningsmän, men den misstänkta våldtäkten ska ha föregåtts av någon slags kontakt mellan kvinnan och de misstänkta personerna.

– Det är så att säga inte av överfallskaraktär. Det ska ha skett i en lokal i ett flerbostadshus, säger Nils Norling.

– Ingen misstänkt finns i nuläget.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning och vissa spår har säkrats. Vissa beslag har gjorts och dessa har skickats vidare för analys.

Malmöpolisen utreder sedan tidigare flera fall av misstänkta gruppvåldtäkter, som i samtliga tidigare ärenden ska ha skett utomhus till skillnad från det senaste fallet, under slutet av förra året.

– Vi ser inga omedelbara kopplingar till något annat ärende som utreds här i Malmö, säger Norling och vill inte gå in på varför man inte ser några kopplingar.

Åklagare Lena Körner är förundersökningsledare för de fyra pågående utredningarna om anmälda gruppvåldtäkter i Malmö i november och december. Ingen har än så länge blivit frihetsberövad.

– Vi arbetar intensivt med alla dessa ärenden, men jag kan inte uttala mig om hur långt vi har kommit på grund av förundersökningssekretess, säger hon till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Våldtäkt

Malmö