Misstänkt fejkbonde identifierad – tack vare usel fantombild

1 av 3
NYHETER

Kan det här vara tidernas sämsta fantombild?

Tro’t eller ej är lokalpolisen i Lancaster, Pennsylvania nu en tjuvaktig fejkbonde på spåren – tack vare en minst sagt amatörmässig skiss från ett vittne.

När polisen i Lancaster i delstaten Pennsylvania gick bet i jakten på en tjuv som utgett sig för att vara boende på en marknad, vände man sig till allmänheten.

Ett vittne skickade in en minst sagt enkel skiss på den misstänkte – som Lancasters polisstyrka själv kallar för ”amatörmässig och serietidningsaktig”.

Men osannolikt nog fick det en polis att haja till – och efter att man visat foton på misstänkta kunde vittnet peka ut 44-årige Hung Phuoc Nguyen.

Polisen: ”Gör jobbet mer underhållande”

Samtidigt framhärdar lokalpolisen i Lancaster att fantombilden inte varit ett skämt, utan ett seriöst försök att få tag i den misstänkte.

– Vi offentliggjorde alla detaljer från polisens loggbok i hopp om att någon skulle känna igen den misstänkte. Det här var inget skämt, skriver lokalpolisen i ett Facebook-inlägg.

Nu jagas 44-åringen, som tros vara hemlös, misstänkt för två fall av stöld.

– Vi uppskattar vittnets insats och fortsatta samarbete. Sådana personer gör vårt jobb lättare – och mer underhållande, säger polisen William Hickey till Washington Post.