Misstänkta bombkvinnan praktiserade på Aftonbladet

En man och en kvinna greps med en bomb i ett hotellrum i Bromma i Stockholm på fredagen.

Båda är kända av polisen sedan tidigare och dömda för bland annat narkotikabrott. Kvinnan har i tre månader för några år sedan praktiserat på Aftonbladets redaktion.

Senaste året ska hon ha jobbat i Norge.

– Hon har aldrig varit anställd som journalist på Aftonbladet, säger redaktionschef Michael Poromaa.

Det var vid 14-tiden på fredagen som polisen larmades till hotellet i Bromma i västra Stockholm efter larm om misshandel.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var det en hotellstädare som ringde polisen efter att ha uppmärksammat ett bråk i ett av rummen.

En kvinna i 25-årsåldern och en man i 20-årsåldern befann sig i rummet där poliserna enligt uppgift även påträffade en väska med en kraftig bomb.

Jobbade i Norge

Både mannen och kvinnan greps i samband med händelsen och anhölls senare på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt uppgifter till Aftonbladet handlar det om en kvinna som arbetat på flera nyhetsredaktioner. För några år sedan gjorde hon en kortare praktik på Aftonbladet.

Under det senaste året ska hon enligt egen utsago varit anställd i Norge.

– Kvinnan har aldrig varit anställd som journalist på Aftonbladet. Hon gjorde en kortare praktik under sin utbildning och skrev ett fåtal artiklar under sin tid på redaktionen, säger Aftonbladets redaktionschef Michael Poromaa.

Nekar till brott

Kvinnan har tidigare dömts för ringa narkotikabrott. Det inträffade knappt två år efter att hon avslutat sin praktik på Aftonbladet.

– Min klient nekar till brott och hon har en rimlig berättelse som visar att hon är oskyldig. Men hon är såklart nervös och uppskakad och mår dåligt över detta, säger hennes advokat Jan Freij till Aftonbladet under lördagseftermiddagen.

Den misstänkte mannen har också ett brottsförflutet då han flera gånger dömts för ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen samt hot mot tjänsteman.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN