Norsk skandal efter sex-meddelande från svenska fjällen

De var tio män i stugan.

Och enligt norsk media var det en av dem som tryckte på ”skicka” – och orsakade en snusk-skandal i norsk politik.

Frågan är bara vem.

Ett sexmeddelande skakar norska Senterpartiet.

I stormens öga finns en svensk fjällstuga – från vilken obscena rader skickades till Senterpartiet-politikern Liv Signe Navarsete.

När Navarsete hösten 2016 läste ett nytt Facebook-meddelande från partiets tidigare statssekreterare Morten Søberg var innehållet grovt med sexuella anspelningar.

Polisanmält händelsen

Partiet har arbetat med att gå till botten med vad som hände. Nu har Navarsete sjukskrivit sig på grund av all uppståndelse händelsen lett till, skriver Aftenposten.

Morten Søbergs mobil har, vid tidpunkten för när meddelandet skickades, spårats till en stuga i Storlien, Åre.

Inne i stugan befann sig tio män, varav åtta med bärande positioner inom Sp. Partiets interna utredning har inte lyckats ge svar på vem det var som skickade meddelandet. Man har nu polisanmält händelsen.

Alla nekar

Morten Søberg har hela tiden nekat till att ha skickat meddelandet, liksom de resterande nio männen i stugan. Ingen säger sig heller veta vem det var som skickade meddelandet.

– Så länge man har rent samvete finns det inte mer man kan göra. Tiden får utvisa om det är möjligt att reda ut det här, säger Sp-politikern Ola Borten Moe, en av männen i stugan, till Aftenposten.

Publisert: