Mamma körde utför stup med flit – dottern hittad död

”Det var ingen olycka”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Adoptivföräldrarna Jennifer och Sarah Hart och deras sex barn framstod utåt som den perfekta familjen.

Men när grannarna anmälde kvinnorna till socialen rämnade allt.

Nu har ännu ett av deras döda barn hittats i vattnet nedanför ett stup.

Nyligen påträffades en kropp i närheten av den plats i norra Kalifornien där familjen Hart i slutet av mars körde utför ett stup.

Nu bekräftar myndigheter det många misstänkte: Kroppen tillhör 12-åriga Ciera Hart, den yngsta av de sex adoptivsyskonen, rapporterar Washington Post.

Hittills har båda föräldrarna och fyra barn hittats döda – men polisen hyser inget större hopp om att hitta de två återstående barnen, Hannah, 16, och Devonte, 15, vid liv.

Den tragiska historien började rullas upp när familjens grannar i den lilla staden Woodland i delstaten Washington i mars slog larm till socialen. Varje dag i en veckas tid hade tonårspojken Devonte kommit över för att be dem ställa ut mat i en låda vid staketet. Han berättade då hur han bestraffades av sina båda adoptivmammor genom att inte få någon mat, som Aftonbladet tidigare har rapporterat om.

I samtalet med socialtjänsten framkom att även Devontes syskon sökt hjälp mitt i natten. Efter grannarnas larm ryckte socialen ut men möttes av en stängd dörr hos familjen Hart. När socialen åkt därifrån ska kvinnorna och de sex barnen i all hast ha lämnat hemmet i en suv.

1 av 8 | Foto: Tristan Fortsch / AP TT / NTB SCANPIX

Gasade och körde utför stupet

Först några dagar senare skulle familjens öde bli känt. Deras bil hittades då liggande i vattenbrynet nedanför en klippa i norra Kalifornien, 80 mil från familjens hem. Polisen ville först inte slå fast att det rörde sig om en medveten handling – men medgav att det inte funnits några bromsspår framför stupet.

Undersökningar av bilens krockkuddar har nu fått polisen att ändra sig: Det var ingen olycka. Greg Baarts vid trafikpolisen i Kalifornien har för Washington Post uppgett att fordonet antagligen stannade strax efter motorvägen men att föraren, Jennifer Hart, sedan åter gasat och kört rakt utför stupet. Inget tyder på att hon tappat kontrollen över bilen.

Preliminära testresultat har även visat att Jennifer Hart var berusad vid händelsen, och att hennes partner Sarah Hart och två av barnen i blodet hade en ”betydande mängd” av ett ämne som ofta återfinns i allergimedicin. Huruvida även 12-åriga Ciera hade detta ämne i sin kropp återstår att se när hennes testresultat är färdiga.

Efter dödskraschen har historien bakom familjens leende fasad vecklats ut bit för bit. Flera gånger har grannar reagerat över barnens beteende och blåmärken, och familjen har också stått under utredning av socialen – utan att man kommit fram till några åtgärder.

Publicerad:

LÄS VIDARE