Joe, 43, gifte sig med tvillingsystrar

Publicerad:
Uppdaterad:
”Jag vet att en del människor är obekväma med tanken på två systrar som delar en make. Men om maken går bra ihop med en syster finns det en god chans att han fungerar bra med den andra också”, säger Vicki, 42.
Foto: LAURENTIU GAROFEANU/BARCROFT U
”Jag vet att en del människor är obekväma med tanken på två systrar som delar en make. Men om maken går bra ihop med en syster finns det en god chans att han fungerar bra med den andra också”, säger Vicki, 42.

NYHETER

Joe Darger, 43, gillar sin hustru.

Så mycket att han gifte sig med hennes tvillingsyster också.

Foto: LAURENTIU GAROFEANU/BARCROFT U
Hela familjen Darger samlade. Det vill säga 24 barn, pappa Joe och hans tre fruar: tvillingarna Vicki och Valerie samt deras kusin Alina

Ibland överträffar verkligheten fiktionen. Fundamentalistiska mormonfamiljen Darger i Salt Lake City, Utah, är precis som mormonfamiljen i tv-serien "Big Love" gigantisk. Men ännu mer extrem än "The Henricksons".

Polygamisten Joe Darger har 24 barn mellan 1 och 18 år gamla med sina tre fruar, varav två fruar är tvillingar.

– Jag vet att en del människor är obekväma med tanken på två systrar som delar en make. Men om maken går bra ihop med en syster finns det en god chans att han fungerar bra med den andra också, säger Vicki, 42, säger Joe Darger enligt Daily Mail.

Den tredje hustrun är deras kusin.

Attraherad av båda

Joe var 18 år när han 1990 gifte sig med Vicki, en av tvillingsystrarna, och hennes kusin Alina i en mormoncermoni. Dagen efter blev Alina, hans lagliga hustru i en vanlig cermoni där Vicki var vittne.

– Jag var attraherad av bägge tjejerna och visste att individuella relationer skulle utveckla sig med tiden, säger Joe Darger enligt Daily Mail.

I tio år levde egenföretagaren med sina två fruar innan tvillingsyster nummer två, Valerie, kom in i bilden. Enligt dem själva på fruarnas inrådan.

Efter en skilsmässa bodde hon hos familjen när hon kände gnistan.

Sover med alla

– Jag fick en gemenskap med Valerie men det faktum att hon var Vickis tvilling kändes konstigt, de hade samma manér. Men Vicki öppnade mitt sinne för det, säger Joe enligt Daily Mail.

2000 gifte de sig i hemmet där varje fru nu har sitt eget sovrum. Joe alternerar mellan sovrummen.

– Även inom vårt samhälle är vår relation ovanlig, vi vet att vi tagit på oss en stor utmaning och stort ansvar, säger Vicki till Daily Mail.

I många år höll de sin relation hemlig men för två år sedan bestämde de sig för att berätta om sin livsstil. Anledningen är att de vill sprida kunskap för att slå hål på fördomar mot deras religion.

Skrivit bok

Tillsammans har de fyra skrivit boken "Love times three", där också några av deras 24 barn har bidragit.

Polygami är i USA generellt sett förbjudet i alla 50 stater. Men bara om det finns tecken på andra brott, övergrepp eller skattefiffel, leder det till åtal, skriver Daily Mail.

Publicerad: