Här kopplar kungaparet av

Av: Susanna Vidlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Drottning Silvia visar upp sin superkropp i snygg bikini

1 av 2 | Foto: Allover Press
På semester Franska rivieran har länge varit kungafamiljens semesterparadis och det är något av en årlig tradition att åka dit.

Kungaparet tar i sommar en välbehövlig paus från vardagens plikter.

Här ses kungen och drottningen på semester på franska rivieran.

– Som man och hustru är det självklart viktigt för dem att få komma ifrån lite, säger hovexperten Roger Lundgren

Roger Lundgren.
Roger Lundgren.

Långt borta från arbete, förpliktelser och en nyfiken allmänhet, kopplar kungaparet av på tu man hand i villa Mirage i byn S:t Maxime på den franska Rivieran.

– De lever sådana påpassade liv och har alltid folk runt omkring sig. Det är säkert skitskönt att få vara ifred, säger Roger Lundgren, hovexpert och chefredaktör för Kungliga Magasinet.

Motionssimmar och hälsosam

Självklart passar kungaparet på att åka ut med den lyxbåt av märket J-Craft som kungen döpt till "Polaris".

Det har skrivits om kronprinsessans superkropp efter Estelles födelse. Men bilderna från St Tropez visar att även mormor Silvia, 68, har en superkropp som tål att visas upp i bikini.

– De har ju en pool på Drottningholm som jag vet att drottningen simmar i varje dag om hon kan. Hon är ju en hälsosam människa och har alltid varit snygg, säger Roger Lundgren, hovexpert och chefredaktör för Kungliga Magasinet.

Jobbiga paparazzis

Villa Mirage och franska rivieran har länge varit kungafamiljens semesterparadis och det är något av en årlig tradition att åka dit.

Strax efter andra världskriget köpte prins Bertil den vackra strandvillan som blev hans och prinsessan Lilians sommarbostad.

När prins Bertil gick bort, övertogs villan av vår kung Carl Gustaf, 66.

– Det har varit jobbigt för kungafamiljen med huset, på grund av alla paparazis. De övervägde att sälja, men verkar ha bestämt sig för att ha kvar huset ändå. De vet ju att de blir fotograferade där, men verkar acceptera det.

Solliden är paradiset

Att den svenska sommaren hittills har bjudit på ovanligt mycket regn, bidrar kanske till att kungaparet uppskattar sin medelhavssemester lite extra i år.

– Vem älskar inte franska rivieran. Det är ett fantastiskt ställe och ger en möjlighet att få komma ifrån. Men kungafamiljens riktiga paradis är Solliden på Öland.

Publicerad: