Nyheter

Männen ville spränga Obamas högkvarter

Av: 

Victor Stenquist

NYHETER

Tre män gripna – ville attackera under möte

De tre gripna männen.
De tre gripna männen.

Tre män anklagas för att ha planerat att bomba Barack Obamas kampanjhögkvarter i Chicago – bara dagar innan Nato-toppmötet i staden.

Förutom molotovcocktails ska polisen ha hittat svärd, armborst, kaststjärnor, knivar och knogjärn hos männen.

Själva säger de att de bara tänkt brygga öl.

Mitt under G8-mötet där Barack Obama tillsammans med ledare för världens mäktigaste länder diskuterar världsframtiden har en terroristplan avslöjats, enligt amerikanska åklagare.

I Chicago ska det med start under söndagen hållas Nato-möte där delegationer från över 60 länder samlas – och tre män har gripits misstänkta för att ha planerat sprängdåd i staden, skriver ABC News.

Greps i onsdags

Brian Church, 27, Jared Chase, 24, och Brent Vincent Betterly, 24 greps redan i onsdags. Enligt åklagare Anita Alvarez hade männen tänkt att spränga Barack Obamas kampanjhögkvarter och Chicagos borgmästare Rahm Emanuels hem.

– Männen var här för att skada folk, säger Anita Alvarez enligt AP.

Kritiker hävdar däremot att männen utsatts för en komplott och att det var en del av Chicagopolisens plan att skrämma upp de tusentals personer som planerat att demonstrera när världsledarna samlas för Natomötet.

– Det är bara propaganda för att skapa rädsla, säger en av männens advokat Michael Duetsch enligt AP.

Hittade bomritningar

I en razzia i lägenheten där männen bodde hittade polisen material de menar kan användas till att göra molotovcocktails.

Helt fel, enligt försvarsadvokaten som menar att männen använt det till att brygga öl.

Åklagaren menar däremot att man i lägenheten hittat många vapen samt ritningar för hur man bygger rörbomber, enligt Chicago Sun-Times.

Männen har nu häktats och för att få komma ut i frihet måste de betala en borgensumma på 1,5 miljoner dollar, cirka 10,7 miljoner kronor.

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert: