Medieprofilen Pontus Schultz död i cykelolycka

NYHETER

Deltog i cykeltävlingen i Frankrike

Chefredaktören Pontus Schultz deltog i cykelloppet Haute Route 2012 i Frankrike.

Under tävlingens sista etapp kraschade han ner i en ravin och dog.

Pontus Schultz blev 40 år gammal.

Vid 09-tiden på lördagsmorgonen drabbades cykelloppet Haute Route 2012 av en tragisk olycka. Veckans Affärers chefredaktör och ansvarige utgivare kraschade med sin cykel i en kurva. 40-åringen föll över vägräcket och ner i den tio meter djupa ravinen Gorges du Cyan, skriver franska tidningen Liberation.

Räddningspersonal var framme direkt efter olyckan men svenskens liv gick inte att rädda.

– Ett förlorat liv i en sådan här tävling är väldigt ovanligt. Det minskar inte den tragiska förlusten av Pontus Schultz och våra tankar går till hans familj och vänner, säger tävlingschefen Rémi Duchemin i ett uttalande.

Kurvan på den 175 kilometer långa etappen mellan Auron och Nice är känd som farlig enligt en källa till Liberation.

Pontus Schultz familj och anhöriga är underrättade om det tragiska dödsfallet. Även hans medarbetare på Veckans Affärer är underrättade om hans död.

– Det är fruktansvärt, säger Ulrika Saxon, tidigare vd för Bonnier Tidskrifter.

”Det som har hänt vår vän och medarbetare Pontus är fruktansvärt och ofattbart. Våra tankar går i första hand till hans närmaste familj, hustru och tre barn. Han kommer att bli mycket, mycket och djupt saknad" skriver Ulrika Saxon i ett pressmeddelande.

”Pontus Schultz var en mycket hängiven och erfaren cyklist, men också en hängiven publicist och en nyckelperson inom Bonnier Tidskrifters organisation. Han satt med i förlagets ledningsgrupp” skriver Bonnier tidskrifter i sitt pressmeddelande.

Pontus Schultz fyllde 40 år tidigare i veckan.