S-väljarna: Avgå Juholt

Majoriteten av de socialdemokratiska väljarna vill att Håkan Juholt ska avgå som partiledare.
Majoriteten av de socialdemokratiska väljarna vill att Håkan Juholt ska avgå som partiledare.

Majoriteten av de socialdemokratiska väljare som tagit ställning i en ny undersökning vill att Håkan Juholt ska avgå som partiledare.

S-väljarna tror inte heller att Juholt kan leda partiet till seger i nästa val.

Det visar en Novusundersökning som TV4:s Nyheterna låtit göra.

Totalt har 1536 personer som röstade på Socialdemokraterna i valet 2010 har svarat på  Novus undersökning, enligt TV4. På frågan om Håkan Juholt bör avgå har 43 procent svarat ”ja”, 37 procent ”nej”, och 20 procent ”vet ej”.

Jämtin bekymrad

Dessutom tror majoriteten av de som tagit ställning att Socialdemokraterna inte kan vinna valet med Juholt vid rodret.

På frågan "Tror du att Socialdemokraterna kan vinna valet 2014 med Håkan Juholt som partiledare” svarar bara 29 procent ”ja”. 54 procent svarar ”nej” och 17 procent ”vet ej”.

Partisekreteraren Carin Jämtin är oroad över den dystra mätningen.

– Jag är jättebekymrad. Det går fort att rasera ett förtroende, men det tar lång tid att bygga upp. Hur lång tid vill jag inte spekulera i, säger Jämtin till TV4.

”Fullt naturligt”

Håkan Juholt själv kommenterar mätningen så här:

– Det är fullt naturligt efter den mediaturbulens och uppmärksamhet som varit att förtroendet både för mig och för Socialdemokraterna tar stryk i en sådan här undersökning. Men politik är inget sprinterlopp utan ett maratonlopp. Jag har hela tiden varit inställd på att springa 4,2 mil, inte 50 meter, säger han till TV4.

Publisert: