Pedofilen skar sig i halsen i rätten – när han fick sin dom

Foto: Colourbox arkivfoto
När domen kom mot mannen tog han fram ett rakblad och skar sig i handleden.
NYHETER

När en man i England dömdes för sexuella övergrepp på sin egen dotter tog han fram ett rakblad – och försökte skära upp sin hals framför juryn och domaren, skriver brittiska Metro.

En man försökta att skära upp sin hals med ett rakblad framför juryn och domaren – när han dömdes vara skyldig till att ha sexuellt utnyttjat sin sexåriga dotter.

Vakterna vid Leicester Crown Court i Leicester i England, där rättegången höll hus, fick ned mannen till golvet medan hans ex-fru skrek ”Gör det din jävel, gör det”.

Mannen, som smugglat in rakbladet genom att gömma det under sin klocka, fördes till sjukhus där han vårdades för sina skador.

Han kommer att få sitta i fängelse i fem år för övergreppen på sin dotter och därefter sju år för orelaterade brott som bland annat inbrott.

Även hans partner, flickans mor, förklarades skyldig för vanvård då hon inte anmälde till polisen när dottern berättade för henne om de två övergreppen som skedde i ett tält. Men hon har ännu inte fått sitt straff.

Åklagaren Richard Tatcher sa att barnet, som nu bor hos släktingar, berättat att övergreppen har påverkat hennes skolarbete, skriver brittiska Metro.

”Hon är numera väldigt försiktig med främlingar och hon känner att alla stirrar på henne och vet vad som hände. Hon kan inte koncentrera sig i skolan”.

”Kan vara för att han är skyldig”

Innan domen mot mannen föll sa advokaten McDonald att hans klient inte erkände sig skyldig.

”Han är en seriebrottsling när det kommer till våld, oärlighet och olaga körning, men det ligger i en helt annan kategori, det här går emot allt han står för. Det här är en man som skulle vara våldsam mot någon som begått den här typen av brott, inte som begår det själv”, menade advokaten enligt brittiska Metro.

Domaren Brown hade inte märkt att den dömde hade ett rakblad.

”Jag trodde att han hade ett utbrott och slogs med knytnävarna och att säkerhetspersonalen övermannade honom och hade kontroll över situationen”, kommenterar domaren, skriver tidningen.

Advokaten tillade, när ordningen i rättsalen var återställd, att det här var en man som ville ta sitt liv.

”Det kan vara för att han är skyldig och vill avsluta sitt liv eller så är han inte skyldig och kan inte leva med att juryn dömt honom som det”.