Dumpade dottern – skyller på sonen

Polska familjen förhörs efter flygplatsskandalen

Det polska paret lämnade sin tvååriga dotter på flygplatsen och drog iväg till Grekland.

Nu skyller de allt på sin 10-åriga son.

Greklandssemestern fick en bitter eftersmak. Efter att föräldrarna hade dumpat sin tvååriga dotter på flygplatsen i polska Katowice och själva sprungit ombord sitt plan blev händelsen en världsnyhet.

– Det var en otrolig händelse. Flygplatser har inte lekplatser som stora varuhus kan ha. Vi har bara bagageförvaring men barnet är ju ingen väska, säger flygplatsens talesperson Cezary Orzech till Aftonbladet.

Skyller på sonen

Föräldrarna fick till slut dåligt samvete och avbröt semestern i förtid. I går förhördes de av polis tillsammans med barnsköterskan som hämtade den tvååriga flickan.

– De säger att de tyckte att det var svårt att lämna barnet på flygplatsen, men deras 10-åriga son insisterade på att de skulle åka, säger advokaten Anna Szymocha-Zak till tv-kanalen TVP.

Dessutom säger föräldrarna i förhör att de hade vänner som snabbt skulle hämta dottern på flygplatsen.

Slipper åtal

Efter att undersökningen är färdig hamnar ansvaret på familjedomstolens bord. Redan nu arbetar de sociala myndigheterna med att ta reda på hur barnets situation har sett ut den sista tiden. Trots det pekar det mesta mot att föräldrarna klarar sig från straff.

– Barnet verkar har haft tillräcklig tillsyn hela tiden. Just nu hittar vi inget som tyder på att föräldrarna har begått något lagbrott, säger Anna Szymocha-Zak.

Publisert: