Webb och Sevo fick pengarna

Sände faktura till Lettström – nu är räkningen betald

Anders Lettström förnekar att han har godkänt eller betalat någon faktura.

Men Aftonbladet kan i dag visa dokument som är mycket besvärande för kungavännen.

Fakturan från den utpekade gudfadern existerar – och den är betald.

– Pengarna kom in på kontot dagen efter mötet där Lettströms advokat var med, säger Daniel Webb.

Kungens nära vän Anders Lettström förnekade i går i en debattartikel i Dagens Nyheter att han skulle ha betalat någon faktura för ett uppdrag att försöka tysta ner källor till kungaboken ”Den motvillige monarken”.

Men Aftonbladet kan i dag publicera ytterligare dokument som är besvärande för Lettström.

Aftonbladet har tidigare avslöjat att fakturan för ”Operation Markovic” skickades från utpekade gudfadern Milan Sevos och affärspartnern Daniel Webbs bolag till Anders Lettström.

Hade möte hos advokaten

Nu kan vi visa ett kontoutdrag från Procap Security AB:s konto i Danske Bank som bevisar att hela summan på 625 000 kronor betalades in den 17 juni 2011. Som referens för insättningen anges ”Fakturanr 546/avtal” – samma beteckning som på fakturan.

Dagen före betalningen hölls ett möte på kontoret hos Daniel Webbs och Milan Sevos advokat Thomas Martinsson.

Med på mötet var advokat Johan Eriksson som representerar Anders Lettström och advokat Björn Rosengren som representerar kungavännen Anders ”Aje” Philipson.

Under mötet gjordes, enligt Aftonbladets uppgifter, en överenskommelse om att fakturan skulle betalas och att Sevo och Webb inte skulle kunna komma med några ytterligare krav mot någon av personerna som nämns på fakturan.

Aftonbladet kan i dag berätta att samma dag som betalningen gjordes skickade advokat Björn Rosengren ett mejl till Thomas Martinsson ”på uppdrag av A Lettströms ombud, advokaten Eriksson” med ett kvitto på ”betalning, vilken genomförts som framgår längst ner på dokumentet kl 10.38 i dag”. Han bad också om att få ”originalkvittensen” överskickad.

”Var under press”

I sin debattartikel i går erkänner Anders Lettström att han betalat ”en summa”. Han hävdar att det var för att få ro efter att han utsatts för hot och påtryckningar.

Men någon faktura vill Lettström inte kännas vid:

”Jag var under hård press och försökte hitta ett sätt att avveckla de olyckliga kontakterna för att inte äventyra min familjs säkerhet. Jag såg mig också tvingad att i en uppgörelse, biträdd av advokater, betala en summa för att få ro. Någon faktura har varken godkänts eller betalats.”

Aftonbladet har gått igenom över sex timmars inspelade samtal från Daniel Webbs möten med Anders Lettström och andra i hans vänkrets.

”Rätt att spela in”

Inte någonstans framskymtar där något som skulle kunna ses som någon form av hot eller utpressning.

– Att kommentera Lettströms nya lögner är egentligen inte ens mödan värt. Men hans nya utspel visar bara att det var rätt att spela in alla samtal, säger Daniel Webb.

Webb säger att en av orsakerna till att samtalen spelades in var en ren säkerhetsfråga för egen del.

– Eftersom jag och Milan Sevo har en kriminell bakgrund kalkylerade vi med risken att återigen bli beskyllda för brott exempelvis utpressning. Och nu kommer Lettström dragande med just det. Men den som lyssnar på banden kan ju själv höra hur det gick till, att det var han som bad oss om hjälp.

Aftonbladet sökte i går förgäves Anders Lettström per telefon, vid hans fastigheter och via anhöriga.

Publisert: