Här säljer polisen pytonormar i receptionen

avBabs Drougge

NYHETER

Att polisen får i uppdrag att sälja ormar är faktiskt inte så ovanligt som man kan tro.

Men att 31 stora kungspytonormar går till försäljning via den egna receptionen är något tämligen unikt.

De 31 kungspytonormarna hade bott en tid på Kolmårdens djurpark, men skulle nu hitta nya hem efter beslut från Länsstyrelsen.

Djurhandläggarna Annica Tunholm och Susann Anckarmann från polisområde Östergötland tog bilen för att hämta de små liven. Ormarna fick sedan resa hem i något okonventionella kärl.

Transporterades i godislådor

Att transportera 31 ormar på mellan 0,3 och 1,5 meter är nämligen inget poliserna gör dagligen. Men med lite hjälp från lokalbefolkningen gick det hela galant.

– Vi hörde av oss till butiker i staden och fick ett helt gäng godislådor som vi kunde transportera dem i, säger Susann Anckarman i ett inlägg på Norrköpingpolisens Facebooksida.

1 av 4 | Foto: Polisen/Facebook

Med ormarna i säkert förvar på stationen var det dags för själva försäljningsdelen. Handläggarna kom fram till att det enklaste var att helt enkelt sälja dem på plats, via receptionen.

– Det var mest praktiskt att samla alla ormar på ett och samma ställe, säger Susann Anckarman.

Stort intresse

För att locka kunder lade Norrköpingspolisen ut ett inlägg på sin Facebooksida. Intresset för ormarna tycktes till en början stort, men till polishuset kom i slutändan fem personer. Många som visat intresse hade nämligen inte möjlighet att ta sig till Norrköping, men alla ormar lyckades hitta nya familjer ändå.

– På de ormar som var kvar efter visningen fick vi tre köpare och den sista fick sin orm levererad av oss, med pendeltåg till ett resecentrum i länet där överlåtandet skedde. I och med det så lyckades vi sälja alla ormar och det känns mycket bra, säger Susann Anckarman.

ARTIKELN HANDLAR OM