Foto: DOMINIC FAVRE / TT / NTB Scanpix

Räddningstjänsten: ”Nej, vi fyller inte på din pool”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DOMINIC FAVRE / TT / NTB Scanpix

NYHETER

Nog för att brandkåren har tillgång till långa slangar och stora vattentankar, men den som vill ha vatten i poolen får vända sig annorstädes.

– Det har varit flera samtal. Men vi fyller aldrig pooler, säger Tommy Lieback, stabschef på räddningstjänsten i Borås till Borås tidning.

Flera personer har den senaste tiden kontaktat räddningstjänsten i Södra Älvsborg med en något udda förfrågan, skriver Borås tidning.

Inringarna vill ha hjälp med att fylla på vatten i sin swimmingpool.

– Det har varit flera samtal. Men vi fyller aldrig pooler, och särskilt nu när det är en så här stor brandrisk behöver vi ha alla bilar fulla med vatten. Vi behöver vara redo om det kommer ett larm, säger Tommy Lieback, stabschef på räddningstjänsten i Borås till Borås tidning.

Fyllde pooler på fredagar

Förfrågningarna har varit så pass många att räddningstjänsten nu gått ut med ett offentligt meddelande.

Inför sommaren hör många av sig för att fråga om vi kan bistå med att vattenfylla pooler. Vårt uppdrag är att ha dygnet-runt-beredskap för att agera i händelse av larm. Därför kan vi inte riskera att stå med tomma vattentankar när larmet kommer”, skriver räddningstjänsten på sin hemsida.

Räddningstjänsten tror att bilden av att de skulle fylla vatten i allmänhetens pooler sprids via forum på nätet. Och faktum är att det på vissa platser tycks stämma.

På fredagar tillhandahöll brandmännen i Söderhamn denna tjänst, enligt ett inslag från Sveriges Radio P4 från 2010.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN