Hamas gör egen dödslek

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Kopierar USA:s grepp med kortlek

Hamas kopierar president George W Bushs grepp.

Terrororganisationen ger ut en kortlek av israeler de vill döda.

Överst som joker står premiärminister Ariel Sharon.

Hamas har kopierat USA:s idé och gjort en kortlek med de israeler de vill se döda.
Foto: PRESSENS BILD
Hamas har kopierat USA:s idé och gjort en kortlek med de israeler de vill se döda.

Affischer med kortleken har tryckts upp efter Israels avrättning av schejk Ahmad Yassin. Mitt emellan två maskerade Hamas-medlemmar med riktade automatvapen finns Sharons huvud.

Hamas politiske ledare Khaled Mashaal som är baserad i Syrien gjorde i går klart att organisationens mål är att mörda Sharon och andra höga israeliska politiker och militärer.

- Jag hoppas våra heliga krigare kan hämnas Israels avskyvärda brott genom att avrätta höga sionistledare, inklusive Sharon, säger han enligt nyhetsbyrån AP.

Peres ruter ess

När USA jagade misstänkta krigsförbrytare i Irak gav Pentagon ut en kortlek där de 52 männen fick ett spelkort. Spader ess var Saddam Hussein. Vilken nytta kortleken gjorde är oklart, men jakten är en av USA:s få lyckade operationer i Irak. Tre fjärdedelar av de efterlysta är gripna eller dödade.

Hamas har nöjt sig med att trycka affischer där 16 personer finns utpekade med stämpeln "wanted" tvärs över sina porträtt.

Förutom Sharon är det bland andra fredspristagaren Shimon Peres som var en av dem som skrev på det s k Osloavtalet om fred. Han har fått ruter ess. Dessutom finns ett antal israeliska ministrar och militärer.

Wolfgang Hansson

Publicerad: