De skjutnas hem målas mörkt röda

1 av 5 | Foto: Pastorns villa Den välkända gråblå fasaden har fått ny färg - djupt röd. Församlingsmedlemmar har samlats för att tillsammans måla om det hus där pastorn bodde och där hans fru sköts till döds.
NYHETER

KNUTBY

Om fyra dagar kommer domen i Knutbymålet.

Under tiden försöker församlings-

medlemmarna börja om på nytt.

Tillsammans har de målat om pastorns och den skottskadade Daniel Lindes hus.

Från blågrått - till mörkt rött.

Det är en solig söndageftermiddag i Knutby. Någon pysslar i en trädgård. På en gräsmatta står några grannar och samtalar. En av kvinnorna skrattar högt.

Allt är som vanligt.

Ändå är det sig inte riktigt likt.

Den stora gråblå villan med den inbjudande verandan, den mordmisstänkte pastorns hus, som synts på så många bilder och tv-inslag, har bytt skepnad.

Under särskilda arbetsdagar har församlingsmedlemmarna i Knutby samlats för att tillsammans måla om pastorns tvåvåningsvilla.

Nu är huset rött, med ännu omålade knutar.

Djupröd färg

- Det ser ut som vilket vanligt område som helst nu, säger en granne.

Även den skottskadade Daniel Linde, vars fru var pastorns älskarinna, har fått sitt hus ommålat, från grått till djuprött.

Det lilla huset mitt emellan pastorns och Daniel Lindes bostäder har också fått ett nytt utseende. Den grå färgen är utbytt mot blekgrönt.

- Det förstår du väl varför vi målar om. Det har ju blivit som ett monument, det här, säger äldstebrodern Urban Fält med en blick mot pastorns hus.

Pastor Peter Gembäck instämmer.

- Det har blivit så massmedialt uthängt. Folk kommer hit hela tiden för att titta.

På fredag eftermiddag kommer domen mot pastorn och barnflickan i Uppsala tingsrätt.

Irene Beertema