Livstids fängelse för nattklubbsmord

NYHETER

Ett bråk på nattklubben Heartbreak i Malmö slutade med att en 25-årig man sköts till döds.

Ett hundratal personer fanns på krogen när en 40-årig man öppnade eld.

I dag dömdes han till livstids fängelse för mord och grov misshandel.

Vid femtiden på natten den 7 augusti förra året utbröt skottlossning på nattklubben Heartbreak i centrala Malmö.

Det var strax innan stängningsdags, och ett hundratal gäster var kvar på den populära krogen.

På väg ut från nattklubben hamnade den dömde 40-åringen i bråk med en 25-årig man. Enligt vittnen på platsen ska den yngre mannen ha slagit 40-åringen i ansiktet.

Dödades med sex skott

40-åringen svarade med att dra fram en pistol och avlossa ett tiotal skott. Den 25-årige mannen träffades av sex kulor. En av dessa tog i hjärtat. Mannen fördes till Malmös akademiska sjukhus - men hans liv gick inte att rädda.

En ordningsvakt och en kroggäst hamnade också i bråket. Kroggästen, som tidigare arbetat på klubben, träffades av en kula i buken och en i ljumsken, skriver TT.

En polispatrull som befann sig i området var snabbt på plats när larmet gick. Ett gott signalement från vittnen bidrog till att 40-åringen snabbt kunde gripas bara ett kvarter bort från brottsplatsen.

Påverkad av dopingmedel

Under en husrannsakan i 40-åringens bostad hittades flera kapslar med dopingmedel. 40-åringen uppger att han under mordnatten känt sig påverkad av dopingmedel.

Han hävdade också att han handlat i nödvärn, eftersom 25-åringen och en kamrat till denne hotat och angripit honom på klubben.

I tingsrätten ansåg man att 40-åringen överskridit rätten till nödvärn. Att de sista skotten avlossades i bröst och mage när 25-åringen låg ner visar enligt tingsrätten att 40-åringen inte kan ha haft någon annan avsikt än att döda sitt offer.

På tisdagen dömdes den 40-årige mannen till livstids fängelse för mord, grov misshandel, brott mot dopinglagen och vapenbrott.

Per Mattsson, TT