Valet 2010

”Hon kunde sina saker”

Av: 

William Svärd

NYHETER

Centerledaren Maud Olofsson var påläst och kan ha lockat till sig nya väljare under utfrågningen i SVT på tisdagskvällen.

Det säger Aftonbladets politiska expert Lena Mellin.

Centerpartiet ser ut att kunna bli riksdagens minsta parti enligt de senaste opinionsmätningarna. Därför sade Lena Mellin inför partiledarutfrågningen att det var viktigt att Maud Olofsson gjorde ett bra framträdande.

– Det tycker jag att hon gjorde. Hon var otroligt påläst. Det var nästan så det var mer näringsminister än partiledare eftersom så mycket handlade om hennes frågor, säger Lena Mellin.

Hade svårt i början

Det Maud Olofsson hade svårast för var de inledande frågorna om ursprungsmärkning av matvaror. Det var ett krav som hennes parti drev inför valet 2006, men som inte har införts.

– Där svajade hon betänkligt.

Lättast hade Maud Olofsson i frågor om småföretagande och arbetsrätt, säger Lena Mellin.

”Kan skratta åt sig själv”

– Och så tror jag att det var en viktig fördel att hon kan skratta åt sig själv. Det som kommer hänga kvar efter det här är hur hon kallades Reinfeldts bitch (av komikern Henrik Dorsin i programmet). Det skrattade hon åt själv.

Vann hon några väljare?

– Det kan hon ha gjort. Just därför att hon kan sina saker och har ett gott humör. Hon tilltalade nog också gamla centerväljare eftersom hon talade väl om landsbygden och företagande.

Vad får hon för betyg?

– Hon får tre plus.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintersäsongen; munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2010

Centerpartiet