Publicerad:
Uppdaterad:

Två skjutna i Malmö

Av: Anders Munck, Erika Rydberg, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Ingen gripen för dåden

En 30-årig man sköts i ryggen rätt genom fönstret på det nattöppna gymmet 24/7 på Vendelsfridsgatan i Malmö.
Foto: Oscar Persson / PhotoMedia.se
En 30-årig man sköts i ryggen rätt genom fönstret på det nattöppna gymmet 24/7 på Vendelsfridsgatan i Malmö.

En 30-årig man sköts i ryggen rätt genom fönstret på det nattöppna gymmet 24/7 på Vendelsfridsgatan i Malmö på lördagskvällen.

En dryg timme senare sköts en annan man i axeln genom en bilruta, några kvarter därifrån.

Vid 15-tiden i dag hade ingen misstänkt gärningsman gripits.

Vid den senare skottlossningen, vid 00.30-tiden nära Lindängenskolan på Munkhättegatan, träffades en man som satt i en stillastående bil i axeln. En person som varit passagerare befann sig vid tillfället utanför bilen. Det fanns även andra personer i närheten.

– Vi har uppgifter om att det var tre skott. Vi sätter en vit bil som syntes på platsen i samband med skjutningen, säger Peter Martin.

Vilket motiv som ligger bakom är oklart.

– Men det kan finnas en hotbild mot bilens ägare. Han har varit inblandad i en försäljning som inte alla varit nöjda med, säger Peter Martin till TT.

Sköts på nattöppet gym

En dryg timme tidigare sköts en annan man i ryggen genom fönstret på ett nattöppet gym. Gärningsmannen stod ute på en innegård när han sköt.

Den skadade fördes till sjukhus där han opererades ännu på söndagsmorgonen, men enligt sjukhuset kommer han att klara sig.

– Han är träffad i övre delen av ryggen och hans värden ser goda ut, säger Peter Martin, vakthavande befäl, Skånepolisen.

Tros ha flytt med bil

Inga teorier finns om motivet till skottlossningen. Flera andra personer fanns på gymmet vid händelsen. Vad för vapen som användes är också oklart.

– Men det kan inte ha varit ett alltför enkelt eftersom skott har gått genom ett fönster och träffat mannen i ryggen, säger Peter Martin till TT.

Vittnen ska ha sett någon springa mot en park i närheten efter skottet.

– Vi har spårat med hund i tre kvarter, men där tar spåren slut. Troligen har har sedan färdats med bil, säger Peter Martin.

Inget samband

Den skjutne på gymmet är inte känd av polisen sedan tidigare.

Polisen ser inget samband mellan de två händelserna.

– Det finns inga som helst kopplingar, säger Peter Martin till TT.

Nu jobbar polisen med att karlägga männens bakgrunder för att försöka hitta en evetuell hotbild. När det gäller skjutningen på gymmet går man igenom bilder från övervakningskameror.

– Vi jobbar förutsättningslöst, säger Mikael Persson, informatör vid Skånepolisen.

Ännu har ingen misstänkt gripits.

Publicerad:
Publicerad: