Karate Kid ska hjälpa Folkpartiet

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Partiet tar hjälp av Daniel-san i valkampanjen

1 av 73 | Foto: scanpix
Erik Ullenhag, folkpartiets partisekreterare med årets valaffischer.

Karate Kid ska hjälpa Folkpartiet att locka väljare.

På partiets valaffischer som presenterades i dag är Daniel-san Fp:s dröm om lärlingssystemet.

– Vi vill sända budskapet att det är klart att det tar lite tid att lära sig ett yrke, säger partisekreteraren Erik Ullenhag.

Med 80 dagar kvar till valet är FP först ut att presentera sina valaffischer. Men huvudsyftet är ännu inte att dra fler röster - utan att få fart på de egna valarbetarna.

– Vi vet att det kommer att bli en väldigt, väldigt jämn valrörelse. Det handlar mycket om att höja den interna valtemperaturen och mobilisera våra valarbetare, säger Erik Ullenhag.

Barnen tar plats

Och det är strama, tydliga budskap som gäller. Flera av dem har vi hört förut som : Ja till euron, Kärnkraft – för klimatets skull och Det ska löna sig att arbeta.

Men framför allt är det barn- och ungdomspolitiken som tar plats, fyra av de tolv affischerna handlar om skolan eller ungdomsarbetslösheten, som till exempel "Framtiden börjar i klassrummet – Ja till betyg", "a, b, c, d, e, fp – Framtiden börjar i klassrummet" och "Unga ska ha jobb – fler lärlingar".

– Huvudfrågan för Folkpartiet är skolan. Det är klart att vi är övertygade om att om välståndet ska växa i Sverige är skolan som är avgörande. Här har vi också en konfliktlinje med S, V och MP genom att säga ja till betyg, säger Erik Ullenhag.

Vill sända budskap

Och för att förklara finessen med med lärlingsjobb – med lägre lön och sämre anställningsvillkor – tar Folkpartiet hjälp av 80-talsfilmen Karate-Kid. "Utan Mr. Miyagi ingen Daniel-san – Inför lärlingsjobb för unga".

– De som sett filmen vet vad det betyder. Vi vill sända budskapet att det är klart att det tar lite tid att lära sig ett yrke.

Är Daniel-san en bra folkpartistisk förebild?

– Idén att du lär dig ett yrke är en bra förebild och han lär sig ju en sport.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN