Ny superhjälte för handikappade muslimer

avWilliam Svärd

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP
Skiss på hur the Silver Scorpion kan se ut. Han är den nya superhjälten för handikappade muslimer.

Möt Silver Scorpion – en muslimsk pojke i rullstol som kan styra metaller med tankekraft.

Han är en ny superhjälte som har formats av handikappade ungdomar.

Exakt hur hjälten ska se ut är inte bestämt, men det finns en preliminär skiss. Klart är i alla fall att det handlar om en ung muslimsk pojke som blir av med benen efter att ha klivit på en mina. Han blir The Silver Scorpion efter att ha upptäckt att han fått förmågan att kontrollera metaller med tankekraft.

Serienörd inspirerades

Idén till den nya serien kom när den amerikanske filantropen och serietidningsnörden Jay Snyder lyssnade på Barack Obamas installationstal. Obama talade då om att sträcka ut en hand till den muslimska världen.

Därför reste Snyder förra månaden till Syrien där han träffade handikappade unga syrier och amerikaner för att forma en ny superhjälte, enligt AP.

– Den första frågan som vi ställde var vilken superförmåga de skulle vilja ha, säger Sharad Devarajan som är Snyders affärspartner och vd för bolaget Liquid Comics.

Kommer i november

Han väntade sig att få höra de gamla vanliga förslagen som att kunna flyga, läsa tankar eller bli jättestark.

– Det fascinerade med den här gruppen är att ingen nämnde de tre.

Han säger också att ingen av dem föreslog någon förmåga som skulle läka deras handikapp.

Den nya serietidningen är tänkt att komma ut i november på både arabiska och engelska. Den kommer också gå att läsa gratis på webben, skriver AP.

Det är den första i en rad internationella superhjältar som kommer att lanseras framöver, varav i alla är baserade på barnens idéer. Det är dock bara Silver Scorpion som kommer att vara rullstolsburen.

Publicerad: