Vårbudgeten i bloggarna

avJulia Skott

Publicerad:
Uppdaterad:

Under torsdagen följer vi vad som skrivs i politiska bloggar om vårbudgeten. Längst ner hittar du ett RSS-flöde som uppdateras under dagen.

Till en början var det mest på Twitter som vårbudgeten diskuterades, då många följde presskonferensen dirrekt och kommenterade.

Johan Westerholm skriver på morgonen i sin blogg: ”Man skulle kunna tro att regeringen i sin budget då storsatsar för att stimulera efterfrågan på arbetskraft i sin vårbudget för att få fler i arbete. Med en progressiv näringspolitik. Men, nej.”

Helen Pettersson (S) skriver: ”Det kanske låter som att vi i oppositionen gnäller över småsaker, men det här är ett rejält brott mot gamla traditioner, och dessutom respektlöst mot både riksdag och opposition

Man påstår att anledningen till att man vill ha budgetdebatten i eftermiddag istället för nu på morgonen är att det inte ska "läcka ut" något från budgeten. Fniss. Alla vet att det enda regeringen ägnat sig åt sista veckorna är att själva läcka valda delar av budgeten.”

Bloggen Kildén & Åsman: ”Över vårbudgeten lyser heller ingen sol. Det borgerliga köldtäcket över landet ligger kvar. Borg talar helt enkelt inte sanning när han säger att våren är här och att den ekonomiska vintern är över. För samtidigt säger han att ekonomin framöver är fortsatt nerkyld och skruvar dessutom ner förväntningarna på framtiden. Den enda ”goda nyheten” har han smärtsamt nog mest Göran Persson att tacka för. ”

Kent Persson skriver: ”Anders Borg är nu garanten för att ekonomin ska fortsätta utvecklas på ett positivt sätt i Sverige. Få finansministrar, om ens någon, har klarat av att sköta de offentliga finanserna samtidigt som skattesänkningar och ett förstärkande av den svenska välfärden genomförts.”

Publicerad: