Släppt på fri fot efter dubbelmordet i Upplands-Bro

avChristoffer Nilsson

NYHETER

Två män sköts ihjäl i Upplands-Bro natten mot torsdag.

Den tidigare anhållne för dubbelmordet har släppts och polisen förstärker sin närvaro.

– Åklagaren vill inte gå in på vad som föranledde beslutet, säger Robin Simonsson vid Åklagarmyndighetens pressjour.

De två männen hittades bara ett par hundra meter från varandra.

Områdena vid en förskola och en pulkabacke blev mordplatser natten mot torsdag och undersöktes sedan noggrant av tekniker.

1 av 5 | Foto: LOTTE FERNVALL

En man som dök upp vid en av mordplatserna en kort tid efter att skotten ekade i Bro, Upplands-Bro kommun, greps och anhölls skäligen misstänkt.

– Han kom till platsen och uppträdde på ett sådant sätt att det fanns anledning att anta att han har med skottlossningarna att göra, sa Kjell Lindgren vid polisens ledningscentral.

Utredde hämndmotiv

Enligt Aftonbladets uppgifter arbetade polisen efter teorin att en av de döda männen sköt ihjäl den andre och att mannen som sedan anhölls mördade i en ren hämndaktion.

Men mannen släpptes senare under torsdagen.

– Åklagaren vill inte gå in på vad som föranledde beslutet och hon vill heller inte kommentera utredningen. Det finns ingen frihetsberövad i nuläget, säger Robin Simonsson vid Åklagarmyndighetens pressjour.

Han ville inte säga om misstankarna mot mannen kvarstår.

Förstärkt polisnärvaro

Polisen förstärker nu sin närvaro i centrala Bro.

– Vi finns till hands för boende och andra som kan känna en oro för vad som hänt, det är viktigt att området känns tryggt för alla, säger Jörgen Karlsson, lokalpolisområdeschef i Järfälla.

Polisen efterfrågar uppgifter om händelserna. Den som kan lämna information uppmanas kontakta polis på plats eller att ringa 114 14.

Brottsstatistik: Så många dödas varje år i Sverige 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott