Socialdemokrat träffad av flygande bajamaja: "Trodde inte mina ögon"

Publicerad 2015-07-21

Bajamajan på bilden är helt oskyldig. Foto: Roger Lundsten / TT Bild

Lokalpolitikern Benthon Tisell, S, var ute och körde bil i centrala Malmö när en bajamaja plötsligt kom flygande – rakt emot honom.

– Jag trodde inte mina ögon, säger han till Skånska Dagbladet.

Det tog bara någon ynka sekund – sedan smällde det till i plåten. Socialdemokraten Benthon Tisell hade blivit träffad av en flygande bajamaja.

– Det var rena turen att jag inte blev skadad. Smällen tog precis intill förarsidan och en "flygande bajamaja” väger väldigt mycket. Vad hade hänt om någon gående hade fått den över sig, säger Tisell, ordinarie ledamot i tekniska nämnden i Malmö, till Skånska Dagbladet.

Bajamajan blåste ut på vägbanan

Han klarade sig utan personliga skador men bilen fick plåtskador i ena dörren och skärmen samt i rutan vid förarplatsen och sidospegeln.

Olyckan inträffade den 2 januari i år utanför Malmö Opera efter att flera bajamajor placerats ut på området i samband med ett nyårsfirande.

Det var när några arbetare höll på att städa upp platsen som vinden plötsligt tog tag om bajamajan och svingade iväg den.

– Jag var väg från Lindeborg mot Triangeln när en av bajamajorna plötsligt blåste ut på vägbanan. Så jag är helt oskyldig till det inträffade, säger Tisell till Skånska Dagbladet.

Hoppas på ersättning

Socialdemokraten driver nu ett skadeståndsärende mot gatukontoret.

Men han har hittills nekats ersättning.

Något politikern, som driver frågan som privatperson, kommer att överklaga.

Tisell anser nämligen att kommunen varit vårdslös och tycker att gatukontoret eller entreprenören som anlitats bör ta ansvar för olyckan.

Malmö stad menar dock att olyckan berodde på väderförhållanden och inte vårdslöshet.

Tisell säger till Skånska Dagbladet att han är mycket besviken över beslutet.

Följ ämnen i artikeln