Chris kärleksförklaring till Madde i Skavlan

Prinsessparet i öppenhjärtig intervjun tillsammans

De ställer sällan upp på intervjuer.

Men i fredagens Skavlan berättade Chris O'Neill om kärleken till prinsessan Madeleine.

– Jag nyper mig i armen varje dag, säger han.

Det blev en kunglig säsongsavslutning av ”Skavlan” i SVT.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill var kvällens huvudpersoner och även superstjärnan Adele och tv-kocken Jamie Oliver var på besök. Adele undrade hur Chris O'Neill hade fått en prinsessa på fall och det visade sig ha varit en utmaning för affärsmannen.

– Bra fråga. Jag nyper mig i armen varje dag. Vi träffades genom gemensamma vänner i New York. Vi levde liksom parallella liv. Jag såg att det fanns något men inte hon. Det var bara jag. Men det fanns alltid kemi och skratt, ett band mellan oss. Det är det som förenar de flesta par som måste vänta länge på varandra eller utsätts för någon form av press. Humorn hjälper till att ta allt med en nypa salt, säger han.

”Får mig att skratta”

Även Madeleine intygar att de har roligt tillsammans:

– Du får mig att skratta varje dag, säger Madeleine.

Varpå Chris svarar:

– Vanligtvis åt mig, inte med mig.

Paret träffades sommaren 2010, inte långt efter prinsessan Madeleines brutna förlovning med Jonas Bergström. Enligt Chris O'Neill var det flera saker som fick honom på fall.

– Jag är en god människokännare. Det är det jag gör i mitt jobb. Hos Madeleine ser man det stora leendet och de där ögonen. Hon är väldigt utåtriktad, ärlig och tillmötesgående. Vänlig och inbjudande. Folk blir nervösa när de träffar henne men jag var inte det eftersom att vi träffades i ett privat sammanhang. Man ser vilken sällskapsmänniska hon är, det är underbart, säger han i programmet.

På frågan vad Madeleine såg hos Chris svarar hon:

– Absolut humorn, charmen, utseendet. Chris är en mycket omtänksam människa, generös och en riktig gentleman.

Hon berättar också att han har förändrat henne:

– Ja absolut, han får mig att känna mig väldigt trygg. Jag tycker att vi är ett bra team. Vi tycker om samma saker och då är det lätt, säger hon.

Bor i London

Även studiopubliken verkar gilla Chris humor, vid flera tillfällen får han dem att skratta. Madeleine berättar också att Chris är en känslomänniska och erkände att han är den mest romantiska av de två.

Paret berättar att de lever ett vanligt liv i London, där de är bosatta sedan en tid tillbaka. Madeleine är hemma med deras barn Leonore och Nicolas på heltid och säger att det är något hon njuter av. Hon säger också att Chris jobbar mycket.

Det framgår också att deras kärleksrelation var en av anledningarna till att Chris slutade på sitt förra jobb.

– Vi hanterade kapital å våra klienters vägnar och de tyckte inte om att media kom så nära mig.

I dag har han anpassat sin arbetssituation och berättar att det har funnits stunder då han önskat att Madeleine inte är prinsessa.

– Ja, det har funnits gånger. I England och i den anglosaxiska traditionen är privatlivet heligt. Alla har rätt att hålla vissa saker privat. Den skandinaviska transparensen, där man delar allt är inte mer rätt eller fel. Men det är väldigt annorlunda. Och jag var varken medveten eller förberedd på det. Så vid något tillfälle tänkte jag att, ”nu har jag blivit kär i den här tjejen och nu måste jag anpassa hela mitt liv efter personen jag älskar”. Det var inte alltid så lätt och i bland önskade jag att jag inte hade behövt det, säger han.

Berättar om barnen

Att leva i strålkastarljuset har inte varit oproblematiskt för Madeleine heller.

– Jag gillar inte att stå i centrum för uppmärksamheten. Men som den officiella person jag är vet jag att det är något jag måste hantera. Jag kämpar med det. Jag jobbar på det. Jag är ju här i dag, säger hon och möts av applåder och skratt i studion, säger hon.

Paret är relativt nyblivna tvåbarnsföräldrar. Storasyster prinsessan Leonore föddes den 20 februari 2014 och sonen prins Nicolas föddes den 15 juni i år, men de är redan tydliga personligheter.

– Hennes namn betyder solsken och hon har alltid haft ett leende på läpparna. Hon får oss att skratta varje dag. Hon är verkligen en rolig liten varelse. Hon är vild och är överallt, säger hon.

Än så länge är barnen olika till sättet.

– Nicolas är en blid personlighet. Han har haft det tufft på sistone med magsjuka och feber och nu hosta. Men trots det när man ler mot honom så ler han tillbaka. Det är så vänligt och sött men hon är mer utåtriktad men han är bara några månader så vi får se, säger Chris.

De har också upplevt dramatik tillsammans. När Leonores älskade gosedjurskanin försvann under en promenad tvingades pappa Chris att gräva i soptunnor.

– Vi hade promenerat genom Chelsea och när vi kom hem insåg vi att hon hade tappat den. Jag spenderade två timmar i regnet för att hitta den. Jag tittade i soptunnor och folk trodde att jag var galen. Men vi hittade den inte, det var fruktansvärt, berättar han.

Efter att Skavlan sänts i går kväll la Madeleine ut en kommentar på sin Facebook-sida. "Det var roligt att prata med Skavlan, Adele och Jamie Oliver om familjelivet och barnen."

Publisert:

LÄS VIDARE