Presidentvalet i USA 2016

Trump angriper paret Clinton

NYHETER

Republikanske presidentaspiranten Donald Trump tycks trappa upp angreppen mot Hillary Clinton, som har ett kraftigt övertag i opinionsmätningarna om att bli Demokraternas presidentkandidat.

Senaste nytt från fastighetsmiljardären är att använda hennes make, den förre presidenten Bill Clinton, som ammunition i pajkastningen på Twitter.

I ett meddelande gör Trump en poäng av vad som förmodligen syftar på skandalen med Bill Clintons snedsteg med Vita hus-praktikanten Monica Lewinsky.

"Hillary har fel om hon tror att hon kan släppa sin make lös, med hans förfärliga rykte om att utnyttja kvinnor, samtidigt som hon spelar kvinnokortet mot mig", twittrar Trump som leder stort i de nationella mätningarna över konkurrenterna i det republikanska fältet.

Bakgrunden är att Hillary Clinton i en intervju sagt att Trump har "en förkärlek för sexism", och att Bill Clinton nu ska delta i hennes kampanj för att bli USA:s första kvinnliga president. Hennes anklagelser om sexism kom efter att Trump använt vulgärt språk för att beskriva Hillary Clintons nederlag mot Barack Obama i kampen om att bli Demokraternas presidentkandidat 2008.

– Hon var favorittippad, men hon blev "schlonged" (en böjning av slangordet "schlong", som på jiddisch betyder penis), sade Trump på ett valmöte där han även berörde att hon blivit sen till en tv-studio på grund av ett toalettbesök.

Clintons kampanj ville till att börja med inte kommentera hans uttalanden.

"Vi kommer inte att svara Trump, men alla som förstår vilken förnedring det här språket utsätter alla kvinnor för borde göra det", skrev Hillary Clintons talesperson Jennifer Palmieri på Twitter.

If Hillary thinks she can unleash her husband, with his terrible record of women abuse, while playing the women's card on me, she's wrong!

TT-AFP

ANNONS EXTERN LÄNK

Lys upp höstmörkret – just nu 25 % medlemsrabatt på belysning hos Åhléns!

Åhléns

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Presidentvalet i USA 2016

LÄS VIDARE

Så ser USA ut år 2020 – om Trump blir president

ÄMNEN I ARTIKELN

Presidentvalet i USA 2016

Donald Trump

Hillary Clinton

Bill Clinton

Barack Obama

Monica Lewinsky

USA