Man hittad död – polisen misstänker mord

Av: Christoffer Nilsson, Julia Wågenberg, Susanna Hållbus

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6

En man i 40-årsåldern hittades död i ett trapphus på Södermalm i Stockholm natten mot söndag.

En person har anhållits misstänkt för mord.

– Personen som nu är anhållen hämtades till förhör i natt och blev anhållen efter förhör klockan 09.10 misstänkt för mord, säger Eva Nilsson, presstalesman.

Det var vid halv ett, natten till söndag, som flera personer larmade om en död person i ett trapphus på Södermalm i Stockholm.

Den döde är en man i 40-årsåldern och polisen misstänker att han blivit mördad.

– Det tog ett tag innan man kom fram till att det skett ett brott, men nu har man bestämt sig för att inleda förundersökning om mord, säger Jens Mårtensson vid polisens kommunikationscentral i Stockholm.

En anhållen

Enligt uppgift till Aftonbladet har man spärrat av två lägenheter i huset där mannen hittades. Polisens tekniker har gått in i trappuppgången för att undersöka platsen.

Under söndagsmorgonen uppgav polisen att en person är anhållen misstänkt för mord.

– Personen som nu är anhållen hämtades till förhör i natt och blev anhållen efter förhör klockan 09.10 misstänkt för mord, säger Eva Nilsson, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Enligt nyhetsbyrån TT är den anhållne en man i 20-årsåldern.

– Min klient förnekar brott, säger den anhållnes advokat Torben Setterlund till Aftonbladet.

Polisen förtegen

Polisen ville inte berätta om den anhållne är en man eller kvinna, hur gammal personen är eller om den anhållne gjort något medgivande i förhör. Man kunde heller inte kommentera om mannen dog där han påträffades.

Publicerad: