Barnfamiljens semester förstörd - tjuvarna stal allt

1 av 2 | Foto: Familjen Landin blev bestulna på sin bil och allt i sin husvagn när de var på semester.
NYHETER

Familjen Landins semester fick ett abrupt slut.

De blev inte bara bestulna på sin bil. När Erik, Camilla och deras tre barn var på zoo bröt sig någon in i deras husvagn och stal allt från datorer till blöjor.

Tjuvarna länsade till och med familjens kylskåp.

Medan Erik Landin, 39, och Camilla Landin, 36, från Årsunda var på Parken Zoo i Eskilstuna med sina tre barn passade tjuvar på att förstöra deras semester.

"En chock"

Familjen hade parkerat sin bil och sin husvagn på en inhägnad camping nära Parken. De hade gått runt inne på djurparken med barnen i några timmar. Sedan gick de tillbaka för att hämta badkläder. Men då var bilen borta och husvagnen helt länsad.

– Det var ju en chock. Man står där med småbarn och så plötsligt har man ingen bil eller någonting, säger Erik.

I närheten upptäcktes ett hål i stängslet. Stölden skedde mitt på dagen, vid elvatiden, under torsdagen. En campinggranne såg att familjens bil försvann ut genom campingens grindar.

Blöjor, leksaker och frukost stals

Husvagnen var tömd på allt från datorer till surfplattor. Men tjuvarna nöjde sig inte med det.

– De har ju till och med tagit maten i kylskåpet. Och blöjorna. Lillgrabbens leksaksbilar var till och med borta. Det är helt bisarrt, säger Erik.

Camilla Landin suckar när hon ska berätta om stölden

– När vi gått igenom allt som var stulet så frågar barnen om de i alla fall kan få en yoghurt från kylskåpet. Men de öppnar det och säger "mamma, de har tagit vår frukost". Det är ju helt sjukt. Jag kan förstå att man tar en ipad och en dator. Men inte barnleksaker, ytterkläder och blöjor, säger Camilla.

”Tycker mest synd om barnen”

Eftersom de båda jobbat mycket under sommaren skulle det bara bli en veckas semester tillsammans med barnen. En vecka som nu blev förstörd, menar familjen.

– Jag tycker mest synd om barnen faktiskt. Jag och Erik tar det på ett annat sätt. Barnen är ju ledsna, säger Camilla Landin.

Bilen, en Chevrolet Orlando, har inte återfunnits. Den som har tips om stölden kan vända sig till polisen på nummer 114 14.

ARTIKELN HANDLAR OM

Eskilstuna

Parken Zoo