Flyktingkatastrofen

Manifestation för ett mänskligare Europa

Av: 

Olof Svensson

"Välkomna hit, flyktingar", från demonstration i tyska Dresden häromveckan.
"Välkomna hit, flyktingar", från demonstration i tyska Dresden häromveckan.

NYHETER

Ungdomsförbunden samlas för ett medmänskligare Europa.

På söndag deltar sju av partiernas ungdomsförbund i en gemensam manifestation i Stockholm.

– Vi står upp för våra medmänniskors rätt att söka asyl, säger Semanur Taskin, språkrör för Grön ungdom i Stockholmsregionen.

Semanur Taskin, språkrör för Grön ungdom i Stockholmsregionen

Flyktingkrisen i Europa förvärras varje dag - samtidigt bygger länder murar och sätter upp stängsel för att stänga ute de som flyr för sina liv. På söndag hålls en manifestation i Stockholm för asylmottagande. Initiativtagare är Grön ungdom och hittills har runt tio organisationer meddelat att de sluter upp.

– I Wien samlades 20 000 personer för en demonstration för asylmottagande. I München mötte man upp flyktingar på tågstationen med mat och leksaker. På Island var det en stor namninsamling på ungefär 10 000 personer. Efter veckor av negativa rapportering om invandring och flyktingar började vi se en ljusning. Det är klart att Stockholm också ska ha en manifestation, säger Semanur Taskin.

Alla som står bakom budskapet är välkomna

Av riksdagspartiernas ungdomsförbund i Stockholm och Stockholmsregionen är det i skrivande stund bara SDU som inte meddelat att de tänker medverka. Förbundet har heller inte formellt bjudits in av arrangörerna.

– Alla som står bakom vårt budskap är välkomna, säger Semanur Taskin.

Förutom partiernas ungdomsförbund deltar Rädda barnens ungdomsförbund, Röda korsets ungdomsförbund, SMFR - Svenska muslimer för fred och rättvisa och Ungdom mot rasism Stockholm.

– Vi vill skicka ut en tydlig signal till våra makthavare och resten av befolkningen. För ett Europa som bemöter sina människor och flyktingar med den respekt de förtjänar och inte taggtråd och hårdare gränsbevakning, säger Semanur Taskin.

Manifestationen "REFUGEES WELCOME – manifestation för asylmottagande" äger rum söndag klockan 16 på Södermalmstorg i Stockholm.
Följ Vi Hjälper på Facebook – och var med och tipsa om andra initiativ.

ANNONS

Köp munskydd, Covid antikroppstester & alcogel och minska risken för smittspridning idag!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Flyktingkatastrofen

Stockholm