Nyheter

Biltjuven flydde - rakt in på skjutbanan

Av: 

Klara Askerup

NYHETER

Biltjuven valde helt fel flyktväg.

Med polisen hack i häl flydde han över staketet till Malmös pistolklubb – mitt under en stor skyttetävling med poliser som deltagare.
– Plötsligt slår ödet till, säger Paul Juhlin yttre befäl på Malmöpolisen.

Det var under en rutinkontroll i Malmö under söndagen som polisen väckte misstankar mot en passerande bil. Föraren såg mycket ung ut och vid en kontroll av registreringsnumret framgår det att bilen är stulen. Malmöpolisen försöker då få stopp på bilen varpå en kortare biljakt äger rum på Inre ringvägen i Malmö. Jakten tar en vändning när den 16-åriga biltjuven plötsligt kör in i en jordvall där bilen blir stående. Med polisen hack i häl fortsätter 16-åringen istället till fots och springer fram till ett staket som han klättrar över.

”Dyker upp på skjutbanan”

Det han inte vet är att på andra sidan av staketet ligger Malmös pistolklubb som denna dag har en pistolskytte-tävling med poliser som deltagare. Deltagarna står redo på skjutbanan och väntar på att avlossa de första skotten när den oväntade besökaren dyker upp över staketet.

– När min kvinnliga kollega får syn på den här gossen som kommer inklättrandes med polisen efter sig förstår hon genast att något är galet, säger Paul Juhlin.

”Fäller till marken”

Den kvinnliga polisen får tag i 16-åringen och fäller honom till marken. Med hjälp av en större ordningsvakt, som också deltog i skyttetävlingen, lyckas man hålla kvar 16-åringen tills dess att den jagande patrullen anländer och kan genomföra ett gripande.

– Man är aldrig säker när man begår brott. Plötsligt slår ödet till och det får man ju verkligen säga att det gjorde här, säger Paul Juhlin.

De 150-200 deltagarna på Malmö pistolklubb kunde så småningom återgå till tävlandet.

– Det här är ju en fullträff naturligtvis, ingen skadad och allt till det bästa.

Den gripne 16-åringen är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – förhandsboka här!

Cervera

Publisert: