Flög upp på container – 20-åring dog

1 av 2
NYHETER

Föraren förlorade kontrollen över bilen på E4:an, körde ner i diket och flög över 30 meter.

En 20-årig man dog när fordonet kraschade ovanpå en container.

Nu misstänks en 34-årig man för vållande till annans död.

Tipsa | Aftonbladet

Föraren tappade kontrollen över sin bil på E4 i norra Sundsvall i går morse. Efter att ha åkt upp emot 100 meter i ett dike körde fordonet på en jordvall.

Bilen flög mellan 30 och 40 meter och landade ovanpå en container.

– Det måste ha gått rejält fort. De träffade på den här lilla upphöjningen som inte alls är speciellt hög. Men i den farten som det förmodligen gått så har det ändå gjort tillräckligt för att få det här språnget, säger Thomas Åslin, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad.

En 20-årig man hittades död framför bilen och tros ha flugit ur fordonet vid kraschen.

Lastbilschaufför kunde larma

En 34-årig man skadades men lyckades ta sig ut ur bilen. Vid 08.21 hade han fått kontakt med en lastbilschaufför som slog larm. Hur lång tid som då hade gått är omöjligt att säga, enligt Thomas Åslin, men det kan handla om en timme.

Under den tiden satt en 17-årig flicka fortfarande fastklämd i baksätet på bilen. Både hon och 34-åringen fördes till sjukhus. Flickan ska ha klarat sig med ett brutet nyckelben.

– Ett mirakel vad jag kan förstå, säger Thomas Åslin.

34-åringen misstänks nu ha orsakat dödsolyckan.

– Han blev formellt gripen ganska snabbt på grund av vissa fynd vi gjorde på brottsplatsen, säger Tommy Nygren, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Åklagare ansåg att bevisningen är tillräcklig för att kunna anhålla mannen misstänkt för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

"Har nekat till det mesta"

Ett kortare förhör har genomförts med mannen som varit nersövd och vårdas för allvarliga skador.

– Han har nekat till det mesta tror jag, säger Tommy Nygren.

Alla inblandade hör hemma i Härnösands kommun och var på väg söderut på E4.

Vid olycksplatsen finns inga spår som kan förklara varför olyckan inträffade, enligt Thomas Åslin vid räddningstjänsten.

– Det är ju inte alls en vanlig olycka. Det såg inte ut som att det hänt en olycka, det såg ut som att någon ställt ifrån sig en skrotbil. Otroligt att den landade där den landade, säger han.