Nyheter

”Handskarna var dränkta i t-sprit”

Av: 

Anette Niklasson

NYHETER

Linda, 21, överfölls på gatan

Våldsmannen har klättrat in till flera personer på natten.

Men Linda Davidsson, 21, var på väg till jobbet när han kastade sig över henne.

– Han hade svarta ­operationshandskar på sig som han dränkt i t-sprit och höll för min näsa och mun, säger hon.

Polisen uppmanar nu allmänheten att hålla ­dörrar och fönster ­stängda nattetid.

Klockan var fem i tisdags morse och Linda var på väg till sitt jobb på Ica Maxi i utkanten av Nyköping.

Då hoppade mannen på henne bakifrån.

– Jag hinner inte vända mig om, det kom bara fram en hand över min mun och näsa. Han hade svarta ­operationshandskar på sig som han hade dränkt i t-sprit, säger Linda.

Mannen cyklade förbi Linda i centrala Nyköping. Hon märkte inte att han sen följde efter henne till idrottsplatsen Folkungavallen.

– Jag kan inte sluta tänka på ögonblicket då han tar sin hand över min mun. Sen blir det bara tumult. Jag ramlade omkull, då kommer han över mig och försöker täcka mitt ansikte med båda händerna. Men jag sparkade och flaxade så mycket jag bara kunde.

Tiotal anmälningar

Linda lyckades slita sig loss och tog upp flaskan med t-sprit som mannen tappat, då sprang han ett par meter från platsen men stannade sedan och stirrade på henne.

– Jag skrek ”jag ringer ­polisen så det är bäst att du springer”. Han sa ingenting under hela händelsen. Inte ett ord.

Polisen har fått in ett tiotal anmälningar om sexuella trakasserier och våldtäktsförsök i Nyköping sen i lördags. Gärningsmannen ska vara i 20-årsåldern, uppger polisen.

Slår till sent

Kvinnorna som över­fallits i centrala Nyköping är unga, tonåringar i flera fall. Mannen slår till sena ­kvällar och nattetid, både utomhus och inomhus.

– Det är ett tillvägagångssätt som är likartat och därför tror vi att det rör sig om samma gärningsman, säger Fredrik Wallén, polisens informationschef i Sörmland.

I lördags natt hoppade mannen på ett par som hade sex vid Nyköpingsån. Han ska också ha försökt att våldta en kvinna i hennes lägenhet på Brunnsgatan i Nyköping.

– Mannen tog sig in via ­taket och hoppade sedan ner på balkongen på tre­våningshuset. Det här är riktigt obehagliga upp­levelser, säger Fredrik.

I förrgår kväll anmälde en ung kvinna att hon blivit utsatt för sexuella inviter men att hon hade lyckats knuffa bort mannen.

Mest prioriterat

Polisen uppmanar nu allmänheten att vara vaksam och hålla fönster och ­dörrar stängda om natten.

– Det här är den nu enskilt mest prioriterade utredningen i Sörmland. Vi ­jobbar intensivt med detta sedan helgen och har ökat närvaron under kvälls- och nattetid, säger Fredrik Wallén.

Linda Davidsson lyckades skrämma bort mannen som attackerade henne i tisdags men hon är chockad och rädd efter överfallet.

– Jag vaknade i natt och skulle gå upp och dricka men jag vågade inte. Jag kunde bara tänka på att han var här. Jag tänker gång på gång: Varför slog jag inte ner honom så han slocknade?

– Nu kommer han för­söka med någon annan tjej och hon kommer också att känna såhär. Det är världens vidrigaste känsla.

ANNONS

Nya Mumin-muggarna med Lilla My och Stinky finns hos Cervera – förboka redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert: