Johanna fick brev från sin döde bror

Johanna Olsson, 38, fick en oväntad hälsning när hon öppnade posten i torsdags.

Bland kuverten fanns ett tjugo år gammalt brev från hennes nu döde bror Fredrik.

– Jag fick en klump i hjärtat, det var ju drygt fem år sedan han gick bort, säger Johanna Olsson.

Först trodde hon att det var någon form av reklam. Men när Johanna Olsson, 38, från Falun öppnade kuvertet från Postnord i torsdags hittade hon ett brev adresserat till henne. Hon kände igen handstilen direkt: Det var från hennes döde storebror Fredrik.

– Jag blev jätteberörd och började gråta. Men jag var mest glad förstås. Det ante mig att han hade gjort något. Han var ju sån, säger hon.

I brevet, som är daterat till den 20 september 1994, skriver hennes bror att han hoppas att hon mår bra:
"Yo sister! Detta brev är skrivet för 20 år sedan, ballt va! I dag är du 38 år. Undrar vad du gör nu? Hoppas du mår bra i alla fall. Själv är jag nog känd som skräck, hehe..."

"Hoppas att vi var lyckliga"

Han fortsätter med att redogöra för vad som hände under 1994: "Flinck fick psykbryt. Jag satt i fängelse. Jag hoppas att vi var lyckliga."

– Vi hade en nära relation men det var en del strul kring honom. Han var dock otroligt mån om mig och ville att jag skulle må bra, säger Johanna Olsson.

Fredrik dog för drygt fem år sedan i en överdos, men Johanna känner att han fortfarande finns med henne.

– Det kanske var så att han själv kände att inte skulle leva så länge till. Jag vet att han många gånger var ledsen för att han inte kunde vara mer storebror för mig.

Fredriks brev är en del i Postens tjugo år gamla kampanj "Skriv till dig själv". 20 000 svenskar får i dagarna brev som skrevs 1994.

Publisert: