Magisk jul

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:
SVERIGEFAVORITER Magic Numbers firar jul i Stockholm.
Foto: Aftonbladet Bild
SVERIGEFAVORITER Magic Numbers firar jul i Stockholm.

Magic Numbers jobbar hårt i studion, men jul är jul och den ska firas i Stockholm. På nya Strand uppträder de omtyckta britterna med två konserter. Sångaren och förgrundsfiguren Romeo berättar varför den svenska huvudstaden är det bästa stället att fira jul på.

Foto: Aftonbladet Bild
SÅNGTOMTE? Romeo är glad att spela i Sverige.

Vad gör Magic Numbers idag?

- Vi är i studion och jobbar hårt, men vi har ju kul samtidigt, förhoppningsvis är vi färdiga med en ny skiva snart.

Så vad kan vi förvänta oss av era julkonserter?

- Förra året spelade vi på Cirkus och det var magiskt, så i år får vi bjuda på något extra speciellt. Vi kommer att pröva några nya låtar och se till att det blir rätt stämning, alla ska få presenter.

Vadå? Kommer ni verkligen att ha presenter till alla?

- Ja förhoppningsvis räcker dom, haha. Vi kommer att vara era små jul-älvor. Concretes ska spela skivor och så lovar vi hemliga gäster. Framför allt är det ett bra tillfälle att pröva nytt material, vi har alltid älskat Sverige.

Varför gillar ni Sverige så mycket?

- Första gången vi spelade här, det var på Riche, fick vi så fantastiskt fint mottagande. Så har det varit sen dess. Vi har så många vänner här.

Kommer någon att klä ut sig till tomten? Och i sådana fall, blir det du?

- Haha ja, jag har redan skägget, så jag behöver väl bara färga det grått.

Hur låter er nya skiva?

- Det är den bästa samling låtar jag har skrivit. Det är mer piano nu, och fullt av vackra gitarrarrangemang. Våra första två skivor innehöll massor av bra låtar, men som med allt så lär man sig och utvecklas. Den tredje skivan blir vår bästa hittills.

Vad har sett annorlunda ut i jobbet med tredje skivan?

- Vi tog ledigt. Vi hade ju turnerat i tre och ett halvt år nästan oavbrutet, vi behövde slappna av och tänka på annat. Så när vi träffades i studion var det som att vi blivit unga på nytt. I början av året tänkte vi alldeles för mycket, oroade oss, nu har vi insett vad allt handlar om egentligen. Att ha kul och tillåta sig själv att vara ung, och det är vi redo för.

Ruben Brundell

Allt om Stockholm

2008-12-16

Publicerad: